View Single Post
Staro 01.07.2015, 11:26
Nina-Nina Nina-Nina je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2015
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Isčitala sam cijelu temu i totalno sam zbunjena pa ako može pomoć.
Ove godine se planiramo prijaviti na lutriju. Samo ja bi se prijavila pošto suprug nema dovoljno škole za samostalnu prijavu. E sad mene muči slijeće: suprug je kazneno osuđivan pa da pojasnim: Presuda je donešena 2013. godine. Kriv je što je 2012. godine neovlašteno posjedovao vatreno oružje čime je počinio kazneno djelo protiv javnog reda. Osuđen je na kaznu zatvora od 3 mjeseca i primjenjuje se uvjetna osuda od godine dana.
Uvijetna je prošla bez problema, u zatvoru nije bio. Sada bi trebao čekati 3 godine do brisanja iz evidencije. Međutim podnjeli smo zahtjev za prijevremenu rehabilitaciju krajem prošle godine i rješenje još uvijek čekamo (pošto je nova predsjednica koja još nije osnovala komisiju za pomilovanja). Mi se nadamo da će mu odobriti prijevremenu rehabilitaciju.
E sad je moje pitanje slijedeće: U slučaju da dobije prijevremenu rehabilitaciju i brisanje iz evidencije, što navodimo u prijavi? Dali da kaže sve kako je bilo ili samo preda čistu potvrdu (naravno ukoliko jednog dana budemo izvučeni)?
Jako me ovo muči pa vas molim za pomoć. Nebi htjela da jednog dana imamo problema. A isto tako se bojim ako spomene tu kaznu da nebi pravili problem od toga. Nisam pametna...i ništa mi nije jasno pa molim pomagajte.
Reply With Quote