View Single Post
Staro 13.07.2015, 15:45
rozalija rozalija je offline
Član

Datum prijave: 03.07.2015
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dulei86 Prikaz poruke
Moj suprug i ja smo imali identican problem. Naime ja bi bila u 14toj nedelji trudnoce kada smo trebali da radimo lekarski pregled, i sve smo to isto prosli od zvanja poliklinike gde su nam rekli da jedino vakcine ne moram da primim ali rendgen moram da uradim, do zvanja ambasade koji su nam to isto rekli kao i da ne postoji druga opcija, kada smo ih pitali sta ako to naskodi bebi rekli su da idemo na sopstveni rizik....citali razne forume..savetovali se sa lekarima... Naime, cinjenica je da to zraceenje u teoriji ne moze da naskodi bebi medjutim uvek moze da zaluta neki radioaktivni jon koji moze da naskodi bebi. Mi smo na zalost izgubili bebu tako da nismo morali da donesemu tesku odluku....
Dakle,sustina je da imas sledece opcije,da uradis RTG pluca na sopstven rizik, ili da ga ne uradis i da samo muz ode bez tebe i onda da pokrenete proceduru da ti naknadno dobijes zelenu kartu...ali ta procedura traje po iskustvima sa foruma oko dve godine...
U potpunosti vas razumemo i zelimo vam svu srrecu sta god odlucili.
Hvala vam svima sto ste podjelili vasa iskustva na tu temu, mi cemo ipak morati da se odlucimo za to da muz ide prvi jer ja sada moram da lezim i odrzavam trudnocu(niko mi sada ne bi ni dao dozvolu da letim avionom u ovakvoj situaciji-jer cim malo duze sjedim ili stojim krecu problemi). Zao mi je sto se u Vasem slucaju situacija tako razrijesila, ali opet moram da ponovim da kao neko ko ceka prvi put bebu jako je tesko odluciti se na glupo bespotreban rendgen-narocito sto smo mi vakcinisani na tuberkulozu jer i najmanji rizik je rizik, ovde je jako tesko razmisljati-nece se bas meni desiti-jer ako se desi zivot ti je zapecacen krivicom.
Za varijantu ulaska poslije sa bebom nemamo neke info.to ce muz pitati na razgovoru i naravno zapocecemo tu proceduru spajanja sto prije, tako da cu jos pisati o tome kad budemo imali nova saznanja. Mi smo se slozili oko ove odluke, nece nikome biti jednostavna ali razmisljamo pozitivno i da ce sve na kraju se isplatiti kada ponovo budemo zajedno, samo da smo zivi i zdravi, rjesenje ce se vec naci.
Reply With Quote