View Single Post
Staro 23.08.2015, 20:55
Capone's Avatar
Capone Capone je offline
Član

Datum prijave: 23.08.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
@Capone

Dobro dosao na forum

Ukoliko postanes strukovni medicinski tehnicar, imas mogucnost da postanes RN u US. U zavisnosti od broja kredita koji budes imao po zavrsetku skole, bices ekvivalent ili ADN ili BSN. Oba nivoa su RN i kvalifikuju se za NCLEX-RN.

Ti kao stranac koji ima SSN imas mogucnost da dobijes licencu nakon polozenog NCLEX-a u drzavama cije komore ne zahtevaju Green Card ili drzavljanstvo kao uslov za izdavanje licence. Medjutim, posedovanje samo licence bez dozvole za rad stavlja te u situaciju da jesi licenciran ali ne mozes da se zaposlis...

BSN jos uvek u teoriji moze da dobije EB GC (Employment Based Green Card), medjutim u poslednjih 10-ak godina je na snazi "Visa Retrogression". U prevodu - postoji godisnji limit za medicinske sestre; mozes da nadjes firmu koja ce te sponzorisati, ali onda 6-7 godina cekas da tvoj slucaj dodje na red.

Ono sto moze da bude jedna od opcija je da ukoliko dobijes BSN, dodjes da odradis Master - MSN. U MSN kategoriji su Nurse Practitioners. To bi bila F1 studentska viza, a kao MSN - NP mnogo su ti vece sanse da te neko sponzorise za H1B (a nakon toga i za GC), pogotovo u sredinama koje se smatraju "underserved".

Nismo na forumu imali nikog ko je emigrirao na conto zanimanja medicinske sestre. Informacije koje sam gore naveo su od koleginica sa posla koje su mahom sa Filipina.
Magelan, hvala ti mnogo na brzom odgovoru! Nije mi samo jasan deo gde si spomenuo da jesam licenciram ali ne mogu da se zaposlim. Zasto?

A ako bih upisao prvu godinu i dao ovde prvi semestar ili prvu godinu i onda otisao u USA i ostao tamo i kada bi hteo da nastavim skolovanje u USA, koliko bi kostalo, koliko bi trajalo i da li bi mi se priznalo nesto od ispita koje bih dao ovde?
Reply With Quote