Citat:
Prvobitno poslao korisnik miga
Danas sam dobila potvrde is policije i suda i ja kao noslilac aplikacije sam cista.Problem je sto u kaznenoj evidenciji mog supruga izvadili su podatke iz 85-90 te godine i ima 2 ukora i uslovnu kaznu od 4 meseca. Inace uverenje iz suda je ok. Strah mi je i ne znam dali to pre 25 godina moze da utice i napravi problem?
|
Miga, imaš u pravilima i objašnjenje da se viza može odobriti i osobama koja su osuđena za manja krivična dela i to posle određenog vremenskog perioda i ako nakon toga nisu činili druga krivična dela ili slično. Viza se može odobriti čak i osobama koja su odslužila i neke manje zatvorske kazne (ali, ne u svim slučajevima).
Prošlo je mnogo godina nakon što je tvoj suprug osuđen (ili osuđivan) za neka krivična dela i jasno je nakon toliko godina da tvoj suprug nije kriminalac. Bitno je koja su kivična dela za koje je osuđen pre 25 godina (čini mi se da za krivična dela u vezi distribucije nedozvoljenih supstanci ili sl, ne može dobiti vizu). Prouči dobro pravila lutrije i pročitaj objašnjenja u vezi ovoga na sajtu Department of State. Prouči koja su ta krivična dela za koje se ne mogu odobriti vize, a za koja krivična dela se može dobiti viza (niko ti ovde ne može pomoći jer niko ne zna za koja dela je tvoj suprug osuđivan). Navela si da je suprug imao 2 ukora i jednu uslovnu kaznu, i ako sam dobro shvatio, to znači da je on 3 puta osuđivan, pa prouči da li je navedeno i to da li vizu može dobiti osoba koja je više puta osuđivana na nezatvorske kazne.