View Single Post
Staro 01.10.2015, 12:14
messerschmitt messerschmitt je offline
Drug član

Datum prijave: 04.11.2010
US lokacija: Iowa Des Moines
YU lokacija: Bosna i Hercegovina
Nepromenjeno Zašto ?

Bosna i Hercegovina jadna napaćena zemlja situacija svima poznata ( kao i u ostalim zemljama u okruženju ex YU negdje malo bolje negdje gore) vjeru sam imao od 1995 godine kad je rat stao sam sam sebi govorio ,, Hajde biće bolje dok država stane na noge ne može odmah ,, završih školu srednju doduše 2000 u vojsci ostanem bez posla jer smo bili višak pa opet sam sebi govorio biće bolje ! Dobijem posao radio kao komercijalista na terenu trčao blejio od vrata do vrata ni za što ni za kakav novac 5 godina.. Sad trenutno radim isto ni za što napravim 260 sati mjesečno a plati mi se 176 noćne smjene rad vikendom praznikom itd sve to piši kukom po ledu i to cijeli mjeseč hrmbačim za 255 eura ili ti 500 KM .. I onda sam odlučio DOSTA VIŠE ! Godine prolaze 2015 godina lopov do lopova što bi rekao pokojni Čkalja: ,, 2,5 lopova po glavi stanovnika.. ,,. Radim ni za što dvoje djece djevojčica 8 i dječak 4,5 godine supruga ne radi. Gdje sa njima kako za njih napraviti bolji život egzistenciju ? Da se oni ne pate u životu ako sam ja morao, jedini izlaz što ja vidim i što sam odlučio je bijeg iz ove kolotečine iz ovih kola koja su okrenula niz brdo .. Amerika je za mene izlaz jer želim promijeniti sve apsolutno sve koncept života totalno, ako treba i ime i vjeru i sve ! Imamo porodicu koja nam je spremna pomoći u USA Iowa i financijski ovdje ako nas izvuče. Karte ljekarski vize itd pomoći će nam da to isfinanciramo i da se snađemo ako dođemo tamo. Ja govorim engleski jezik jako dobro, svojim rukama znam zaraditi sebi kruh pa šta Bog da . Porodica o kojoj pričam NEKA IH BOG ČUVA su isto Bosanci koji su došli sa dvije torbe u Ameriku, sad su to Amerikanci situirani dobro stojeći sa sretnim životom, djecom rade ali i žive .. Meni je dosadilo razvlačenje od prvog do prvog neimaština gledajući kako ćemo mjesec pregurati ne mogu više ... ZATO NE ODUSTAJEM UZ PODRŠKU PORODICE I PRIJATELJA NADAM SE DA ĆE ME POGLEDATI BOG I AMERIKA ZNAM DA NEĆE BITI LAKO I AKO USPIJEM ALI NI OVAKO VIŠE NE IDE !
2018> HAS NOT BEEN SELECTED

Last edited by messerschmitt; 01.10.2015 at 12:19.
Reply With Quote