Citat:
Prvobitno poslao korisnik edaxxx
Čitam ovaj forum već 10ak meseci, prvi put sam se sad prijavio za zelenu kartu. Čitajući vaše postove svih ovih meseci o prijavi, o vašim cimanjima kako ovo kako ono ja sam očekivao da je prijavljivanje mnogo ozbiljnije, komplikovanije i nejasnije.
Kad sam ispunio prvu stranicu i kliknuo za dalje totalno sam se zbunio kad sam dobio svoj broj i kad su mi se zahvalili. Ja sam očekivao da je stvar mnogo opširnija i da me čeka bar još 3-4 stranice sa ko zna kakvim pitanjima.
Sad čitam sve vas koji ovde pravite ovoliku famu oko svega ovoga i pitam se - znate li vi ljudi gde idete i šta ćete da radite tamo gde ste krenuli ako ne znate da unesete svoje osnovne podatke u sistem i da okačite jednu sliku.
A ne znam ko više i detaljnije objašnjava svaku proceduru od Amerikanaca.
Zapitajte se malo sunce mu poljubim.
|
Vi ste dobro zaključili da sama prijava nije nešto komplikovana. Prvobitno i ja sam mislila da je mnoogooo komplikovanije.
No, tu ipak ima nekih detalja oko kojih ima dilema... Za mene najviše nedoumica je bilo oko toga šta upisati u najviši nivo obrazovanja jer američki i naš sistem (koji je u tzv tranziciji) nisu uskladjeni.
Kao primjer navešću da sam pitala dvije osobe koje rade i žive u USA i nisu znali dati odgovor šta da upišem (jedna od tih osoba studira u USA).
Prema tome, slažem se da sama aplikacija nije komplikovana ali ipak ima nedoumica.
Ja znam gdje želim da idem i želim sreću svima nama (svako zaslužuje priliku).
Takodje, mišljenja sam da svi postavljaju pitanja iz opreza i straha da eventualno ne naprave neku grešku. Zamisli, neko aplicira, posreći mu se i izvuku ga na lutriji a tek naknadno utvrde da su podaci iz aplikacije netačani (ne što je neko imao namjeru lagati već što nije imao dovoljno informacija)...
Zato ljudi, pomozimo jedni drugima koliko možemo. Nismo svi isti. Neko je bolji u nečemu od onog drugog ali svakako svi imamo kvalitete i mane.
Nemojte shvatiti da Vas kritikujem, samo želim da pokažemo razumijevanja jedni prema drugima jer svi koji su ovdje na forumu imaju želju da jednog dana odu iz ovog haosa ovdje.