View Single Post
Staro 15.11.2015, 20:14
joca zvoca joca zvoca je offline
Drug član

Datum prijave: 09.01.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Banja Luka
Nepromenjeno

Pozdrav dragi moji forumasi! Vrijeme je da i ja konacno napisem svoje iskustvo sa ljekarskog, koji je odlicno prosao zahvaljujuci vasim savjetima i preporukama.
Ljekarski pregled smo obavili u cetvrtak(12.11.) kod dr. Kapetanovica (Kosevo).
Poceli smo ujutro u 8.30 i sve zavrsili do 12.00 casova. Dr. Kapetanovic je izuzetno ljubazan i profesionalan (samo pohvale imamo za ovog covjeka), kao i sestrice na koje smo nailazili tokom pregleda.
Nas cetvoro (ja, suprug, dijete-8godina i dijete-3 godine) smo pregled platili 830 KM. Ja i suprug po 160, a djeca po 80 KM pregled + 174 KM (ovo je za mene bila novina!) za svako dijete za analizu krvi jer se djeci do 15. godine ne slikaju pluca.
Citajuci iskustva drugih ljudi potrudila sam se da pribavim sve knjizice i kartone vakcina, tako da mi nismo od vakcina nista primili.
Znaci sve je uglavnom bilo kao i kod drugih ljudi koji su radili ljekarski u Sarajevu.
Ono sto bih istakla kao dobronamjeran savjet za sve koji se spremaju na ljekarski je da ne cekaju par dana pred intervju, pogotovo ako imaju djecu, jer se na rezultate analize djecije krvi ceka od 7 do 10 dana! (Ja to nisam znala, mislila sam doktora zvati par dana pred intervju, jer sam svugdje procitala da je sve gotovo za 1 dan i dobro bih pogrijesila, nalazi ne bih bili gotovi do intervjua.) I jos jedan mali savjet, put je protekao glatko dok nismo usli u Sarajevo, kako su bili jutarnji sati i zurba na posao, upali smo u guzvu, cisto da imate u vidu i izbjegnete nerviranje .
Nervoze nije bilo, svu nervozu cuvamo za intervju, veliki pozdrav!
12.11.2015. - ljekarski pregled
7.12.2015 - zakazan intervju - pozelenili
08.03.2016. - New York
Reply With Quote