View Single Post
Staro 21.11.2015, 05:38
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
Kažete za internacionalne studente se konkuriše u decembru,
Rokovi za prijavu nisu svuda isti, zavise od fakulteta do fakulteta. To moras da vidis na programu na koji hoces da se prijavis. I naravno od toga da li ces da platis ili ocekujes da ti placaju da studiras. Ako hoces da platis onda mozes mnogo kasnije da se prijavis. Ako hoces da te plate, sto ranije to bolje, nekad je sistem ko pre devojci njemu devojka.

Moj univerzitet na kome sam doktorirala ima razlicite rokove od fakulteta do fakulteta, od departmana do departmana. klikni na link pa izaberi koji hoces smer pa ces naci odgovor na pitanje bar na ovom univerzitetu. Nadji nesto slicno ovome na onom na koji pikiras da se prijavis. Npr. jedan od smerova ima ove rokove klikni. Neki drugi moze da ima druge, sve zavisi od navale i od raspolozivih resursa na departmanu.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
da li ću ja kao greencard holder biti smatrana internacionalnim studentom ili domaćim (s obzirom na to da sam diplome sa osnovnih i mastera stekla na srpskom univerzitetu)? Kada su prijave za doktorske za domaće studente?
Zavisi od slucaja do slucaja. Google kaze:
- Neka mesta tretiraju nosioce stalne dozvole boravka u SAD kao internacionalce npr
- Neki ih tretiraju kao drzavljane npr
Reply With Quote