Evo napokon i nase iskustvo sa lekarskog iz Smiljaniceve u Beogradu.
Supruga i ja smo bili zakazani za danas u 09.30.Dosli u kliniku na vreme jer zivimo blizu i izvadili su nam krv i merili temperaturu.Dakle kao i svima do sada sve isto. Onda odlazimo u Clinicanova da snimimo pluca.Bila velika guzva ali smo bili jedini za snimanje i sve je bilo gotovo za manje od 15 minuta.u 12.15 smo imali zakazan pregled ponovo u Smiljanicevoj.Dosli i onda je usledio pregled pojedinacno.Osnovna pitanja tipa neke ozbiljne bolesti, operacije bilo sta.Droga neka, alkohol u velikim kolicinama?..Dakle osnovna pitanja.Onda me skinula doktorka i seo sam na krevet.Skinula u gace

....Zatim pritisak,slusa srce, refleksi, ustani, skini gace, okreni se, obuci se i to je to. Zboravio sam da napomenem da smo vakcine primili nekoliko dana ranije u institutu za javno zdravlje u 29 Novembra ulici bivsoj sada bul.Despota Stefana.Cena 1300 za MMR ostalo u domu zdravlja za dz.Nakon mog pregleda isto je prosla i supruga samo sto zene ne skida posto valjda voli muskarce

....i onda nam papire spakuje u koverte zapecacene i to se sa snimcima pluca nosi u ambasadu.Dobili smo i po jedan papir o vakcinaciji za ameriku i to treba da se kopira u bar 10 primeraka jer vam moze trebati za bilo sta tamo tipa posao, skolaitd a ne moze se vise vaditi u klinici.E sad jedna bitna stvar.Moja supruga ima neko zapaljenje perifernih nerava i trenutno se leci na klinici za neurologiju u klinickom centru.Nista strasno.Nego nekome ce mozda znaciti i ovaj podatak.dakle ona je umesto rok od 6 meseci koji krece od trenutka lekarskog za ulazak u USA dobila rok od 3 meseca.Dakle ukoliko ne odemo za 3 meseca mora ponovo na lekarski odnosno kontrolu a to se opet placa ispocetka.Dakle ne utice na vizu nego samo ce joj vaziti 3 meseca vreme za koje treba da udje u zemlju.Eto nadam se da je sve jasno ko tek treba ici mada mnogo puta vec objasnjeno ali eto i moj mali doprinos.