View Single Post
Staro 27.11.2015, 01:48
iShone iShone je offline
Član

Datum prijave: 23.11.2015
US lokacija: San Francisco, CA
YU lokacija: Arandjelovac, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Markonato Prikaz poruke
Pozdrav Neso
Jesi li programer, ima li hleba bilo sta raditi u SF osim IT-a,kolike su neke minimalne plate citaj satnice,kolike su rente (skupo a kao supa izgleda),jel uvek hladno i duva vetar i bude magla,kakve su sanse zaposliti se u bilo koju ok IT firmu u SF?
Pucaj
Nisam programer, ali radim u startupu, tako da mu dodje na isto

Minimalac je $12.25 a za koji mesec ce biti $13.00 (raste do $15 do 2018-te) tako da je zarada odlicna. Radio sam kao konobar pre, tako da ovaj minimalac + baksis lako dovede do $25-30 po satu, sto je dovoljno za ok zivot u Bay Area.

Rent je bas prica za sebe. Uglavnom stan deli vise osoba, retko znam nekog da zivi sam. Studio od $2500+, 1-bedroom od $3200+. Moze se naci povoljnije u predgradjima, ili u "nepopularnim" delovima grada. Izvodljivo je rentati master bedroom za oko $1000, sto sa gorepomenutom platom moze da se tolerise.

Uvek je hladnije od ostatka Kalifornije za oko 10 stepeni, zbog pozicije u zalivu. Leti su temperature do 30 stepeni....a samo 30 minuta voznje u bilo kom pravcu i vec je druga prica. Magla je alternativa za kisu... posto kisa ne pada, samo se pretvori u maglu...a vetar duva samo do obale, u gradu je ok (Ni blizu kao Chicago).

Sanse za zaposliti se u IT firmu su ogromne... posto brzo nastaju, velika je potraznja, i generalno ima mesta za sve. Posao se moze naci preko svih standardnih sajtova, ja generalno koristim Angel.co koji je startup orijentisan.

Grad je veoma ziv i dinamican, izgleda mi kao da je usmeren ka mladim preduzetnicima (20-35 god)
Reply With Quote