View Single Post
Staro 04.01.2016, 00:15
Curtis10 Curtis10 je offline
Član

Datum prijave: 04.01.2016
Nepromenjeno

Nadam se da će ovo neko pogledati a posebno Magelan.

Pozdrav prije svega svima,

Dolazim iz Bosne i Hercegovine, imam 20 godina i student sam II godine Medicinskog fakulteta. Imam završenu Srednju medicinsku školu. Od malena sam maštao o tome da postanem ljekar i puno me privlači rad u Hitnoj službi. Prije jedno 7 dana sam na googleu pretraživao šanse da se postane Paramedic u Americi meni kao stranom državljanu i nisam naišao baš na puno informacija. Najkorisnije sam pronašao ovdje. Pročitao sam dosta postova, gotov kompletnu temu ali nisam pronašao nigdje kako postati Paramedic ili nema ili mi je promaklo.

Pa sad, ako mi neko može objasniti kakva je procedurada to postanem Paramedic? Čitao sam da nema puno fajde od moje Srednje škole ovdje ali da li mi Medicinska škola ovdje, pomaže tamo da bar ne krenem od 0? Kako sam čitao na osnovu ovog mogu dobiti tamo njihovo najniže zvanje. Koliko ukupno sa svim školovanjem, obukom i slično traje obuka jednog Paramedica? Kako sam pronašao na internetu piše da ide oko 3 godine gotov svugdje u USA.
Dakle koliko traje, da li je previše komplikovano otići i postati to, kako započeti, kome se prvo obratiti, da li se tokom školovanja za Paramedica može naći neki posao pored toga i sl.?
I kako sam upućen, kod njih je "hitna u sklopu vatrogasne stanice" i u vozilu HMP nalaze se Paramedic i još jedan koji je ispod njega i koji nema ovlasti kao Paramedic, činimi se EMT - Basic? Da li se prvo postaje EMT - Basic, pa se može raditi taj posao i školovati za Paramedica?

Veoma me interesuje i zanima ovo i nadam se da će neko odgovoriti. Hvala svima unaprijed
Reply With Quote