U jedno sam siguran a to je da pravila uzimanja vozacke dozvole variraju od drzave do drzave. Mi (supruga i ja) smo prolazili kroz to u dve drzave: Ja sam uzeo dozvolu u Texas, supruga u Arizoni. Ovo su nasa iskustva:
- Nikakav dokument, potvrda, papir ili crne magije nam nisu pomogli da skratimo proceduru.
- Ja sam u Texasu morao da cekam 30 dana od ulaska u drzavu da bi dokazao da sam Texas resident i tek onda stekao pravo da polazem (kompletan proces polaganja, testovi i voznja). Pokusao sam da smuvam nesto i da ranije docijem dozvolu, obisao svaki moguci DMV u okolini Dalasa do 100 milja, i niko mi nije dao da polazem ranije. Elem, polozio sam iz prve testove, onda sam morao da cekam jos mesec dana za voznju, ali srecom nasao sam DMV na jedan sat voznje gde bi mogli da me ubace preko reda pa sam zavrsio ranije.
- Supruga u Arizoni se prijavila online, samo se pojavila u DMV, slikali je za 5 min i odmah sela da polaze testove. Voznju je mogla da polaze isti dan ali sam ja morao na posao kolima pa je zakazala za sledecu nedelju. Sve u svemu 100 puta jednostavnije nego u Texas-u
Neznam koja je procedura za Chicago, ali se ja ne bih oslanjao previse na savete poznanika, nego uzmi medjunarodnu zato sto ce ti trebati, meni su trazili kad sam rentao auto. Otvori lokalni DMV, procitaj zakone i pravila, download-uj knjigu i budi spreman/spremna kad odes tamo.
Pozzz
|