Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA
Cim udjes u zemlju odmah se popunjava form I-131, Application za travel document, iliti advance parole travel document. i placa fee od $445, (vjeruj isplatice ti se). Caka je sto moras biti u US da se prijavis za ovo, moraju se uraditi biometrijski otisci i slika (mislim) i sacekati da ti to AP pismo dodje postom. Kad ga dobijes, mozes biti van US do dvije godine. Ovaj dokument cuvati kao oci u glavi, jer njime oprevadavas predugo izbivanje tebe kao LPR (a oni ovo gledaju, nema vise da budes par mjeseci u US da odrzis status). Nakon sto zavrsis PhD, lagano u US da zivis i radis , ako ti je zelja.
|
Kada sam krenuo da čitam temu uplašio sam se da do mene nisu stizale pogrešne informacije, jer sam za ovo čuo prošle godine od više prijatelja koji su dobili GC. Njima nije išlo na ruku što su bili tako brzo izvučeni (zbog poslova), ali je kod mene probudilo bubicu u vezi ovoga jer i ja imam neke situacije ovde (u Srbiji) zbog kojih sam na raskrsnici.
Sredinom aprila bih trebao da se vratim nazad, jer mi tada ističe 6 meseci van SAD. Međutim, sada vidim da od početka ove teme pišete o mogućnosti da se van SAD boravi duže? Moja prvobitna ideja je bila da početkom Aprila otputujem i podnesem zahtev za ovaj Travel Document.
Društvo sa više iskustva bih pitao da li biste me savetovali da još sačekam, pa da idem recimo nešto kasnije kada sa obavezama budem bio rasterećeniji i onda podnesem zahtev za ovo?
Ja ću svakako probati da se konsultujem sa Ambasadom oko ovog pitanja, ili da pronađem neki dodatni izvor na internetu.
Inače razlog je isti kao i kod Shadow - PhD, ali i kurs za iOS koji sam krenuo i verovali ili ne - škola letenja

Ko zna, možda jednog dana budem nekog od vas vozio