View Single Post
Staro 03.03.2016, 02:43
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Veliki pozdrav iz Lexingtona (KY)

Evo danas smo uspijeli da polozimo vozacki ispit (samo testovi) i da dobijemo vozacku dozvolu za nekoliko minuta.

U nekoliko recenica da objasnim i ovo nase iskustvo.

Ovdje vec vozim oko 10 dana i mogu da vam kazem da sam se vec privikao na ove znakove, na vozace i na siroke ulice . ovdje je dopusteno voziti mjesec dana sa nasom dozvolom dok se ne polozi za USA dozvolu.Nas cijeli proces polaganja vozacke je krenuo jos juce kada smo poslije razgovora sa nasom poznanicom ( zena koja je ovdje jos od 1994. godine) odlucili da izadjemo na polaganje.
Potrebna dokumentacija za Kentaky:
- nasa vozacka dozvola iz Bosne
- Pasos
- nostrifikovan prevod nase dozvole ( ona nam je pomogla oko ovog, valjda svako moze to odraditi u banci ko zna jezik i garantuje da je tacno sto pise na dokumentu)
- SSN kartica
- ugovor o zakupu stana ( ili neki racun koji dokazuje vas boravak na toj adresi)
Objasnili su nam da mi ne moramo da polazemo ispit iz voznje , nego samo da polazemo testove i da prodjemo ocni pregled ( brojevi, kucice ,slova). Onda smo odlucili da juce pokusamo iako nismo uopste ucili ali kada smo tu i kada mozemo besplatno 6 puta da izlazimo dok ne polozimo odlucli smo da pokusamo. PALI SMO . Teta nam je rekla da dodjemo sutra ujutro i da odemo na jedan sajt i malo pogledamo testove i pravila.

Danas smo rano ustali i malo ucili testove i uradili nekoliko testova na netu ( oko 3h sve ukupno) i spremni otisli na polaganje.
I kako sam vec napisao sve je proslo bez problema od 40 pitanja imali smo oko 5 netacnih odgovora , teta nas je uputila da platimo 20$ da se fotkamo i za 2 minuta je dozvola bila u dzepu ( traje do 2020 godine).

Drago mi je da je sve dobro i brzo proslo posto nam je to od vaznijih dokumenata u USA ako ne i najvazniji posto on sluzi za sve.

To je to , pisem vam jos o svim ostalim desavanjima a bilo ih je dosta od kada smo dosli, posto po cijeli dan nesto ganjamo i pokusavamo da dodjemo u neku normalnu kolotecinu koju smo imali u Bosni.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote