View Single Post
Staro 02.04.2016, 05:04
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Daynight Prikaz poruke
Zdravo svima. Procitala sam svih 24 stranica. Zanima me sledeca stvar. U americi sam, imacu uskoro GC, zelim da pocnem da ucim za nurse, ovde imam diplomu srednje (ekonomske). Kakav mi je start najbolji? Hvala
Zavisi sta zelis?

- Da li ti je cilj da sto pre udjes u profesiju pa dok radis nadogradjujes korak po korak ili imas vremena/novca na pretek pa mozes sebi da priustis nursing program na Univerzitetu?

- Zavisi opet kakve su sanse da budes primljena u nursing program? Svaki nursing program je prica za sebe. Prerequisites su razliciti. Nekada je lakse uci u privatnu LPN/LVN skolu nego na Univerzitet ili Community College.

- Kako ti imas samo srednju skolu "Ubrzani" BSN program ti nije opcija.

Objasnio sam gotovo sve aspekte i modalitete u obrazovanju medicinskih sestara u US na prethodnim stranicama, ali ono sto sam/a moras da uradis je da istrazis sta se nudi u tvom gradu i sta ti odgovara, sta mozes da priustis i gde postoje najvece sanse da budes primljena u program. Imaj u vidu da cesto nursing programi umeju da budu nezgodni u smislu kriterijuma za prijem, a liste cekanja, pogotovo na Community Colleges, umeju da budu duge.

Srecno