View Single Post
Staro 02.04.2016, 17:19
Daynight's Avatar
Daynight Daynight je offline
Član

Datum prijave: 26.01.2016
US lokacija: Los Angeles
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Zavisi sta zelis?

- Da li ti je cilj da sto pre udjes u profesiju pa dok radis nadogradjujes korak po korak ili imas vremena/novca na pretek pa mozes sebi da priustis nursing program na Univerzitetu?

- Zavisi opet kakve su sanse da budes primljena u nursing program? Svaki nursing program je prica za sebe. Prerequisites su razliciti. Nekada je lakse uci u privatnu LPN/LVN skolu nego na Univerzitet ili Community College.

- Kako ti imas samo srednju skolu "Ubrzani" BSN program ti nije opcija.

Objasnio sam gotovo sve aspekte i modalitete u obrazovanju medicinskih sestara u US na prethodnim stranicama, ali ono sto sam/a moras da uradis je da istrazis sta se nudi u tvom gradu i sta ti odgovara, sta mozes da priustis i gde postoje najvece sanse da budes primljena u program. Imaj u vidu da cesto nursing programi umeju da budu nezgodni u smislu kriterijuma za prijem, a liste cekanja, pogotovo na Community Colleges, umeju da budu duge.

Srecno
Hvala na odgovoru Sto se tice vremena, toga imam na pretek (mlada sam), sto se tice novca planiram da radim kako bih mogla da otplatim skolovanje. ja sam mislila da krenem na community college pa kasnije kada zavrsim to na University nekako ako budem imala mogucnost. Opet, meni bas nije najjasnije sam proces, koji je prvi korak u svemu tome. Meni je cilj da se bavim tom profesijom, ali zelim polako da krenem pa da svih godina napredujem, da dajem maksimum u svemu i da se usavrsavam. Obzirom da nemam nikakvog iskustva u tome, i da zelim da mi to bude zivotno opredeljenje, sta ti mislis odakle je najbolje krenuti?ja sam sad u NJ, ali ne znam da li bih ovde zivela celog zivota, planirala bih NY u narednih par godina, da li to ima uticaja na to kada jednog dana budem radila kao Nurse( sto se tice licence) ?
Reply With Quote