View Single Post
Staro 25.04.2016, 00:53
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BigApple Prikaz poruke
Moze li mi neko reci sta sa stanom koji je pod hipotekom? Inace, generalno sta sa kreditima u banci? Ostalo je jos mnogo mnogo godina za vracanje istih a stan ne bih voljela izgubiti jer razmisljam o najgorem scenariju da necemo uspjeti tamo pa da se moram vratiti... Pogresno vrijeme za razmisljanje o odlasku u Ameriku, zar ne?! Sta sa poslom ovdje? Dati otkaz?!? Banalna pitanja postavljam jer nemam predstavu kako takve stvari izvesti...
Jedna od opcija je takođe i da izdate stan. Više mojih prijatelja koji imaju hipoteke i još uvek otplaćuju kredit je tako uradilo. Idealno bi bilo da visina rente pokrije vašu ratu kredita, ali čak i ako to nije moguće, opet bolje išta nego ništa. U tom slučaju morate narvno imati osobu od poverenja koja će preuzeti na sebe brigu o stanu i stanarima, plaćanju rata isl. Najbolje je da to bude neko iz vaše porodice (otac, majka, brat, sestra...)

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
radio sam kao informatičar. bio 6 mjeseci. nije mi se svidjelo što se puno radi, barem ja u svojoj poziciji kao "assistant director of IT". Njemačka me je previše razmazila. Džabe što se više zarađuje kada su troškovi veći a i pored toga nisam imao vremena da potrošim pare jer stalno radiš. nema godišnjeg, nema bolovanja itd... ne hvala. ali bilo je lijepo iskustvo.
Mislim da je šteta što si ukinuo blog. bez obzira što više nećeš pisati, tvoje iskustvo je zanimljivo i značajno pogotovo kako bi ljudi videli obe strane medalje i razmislili dobro na šta su spremni pre dolaska.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote