Citat:
Prvobitno poslao korisnik BigApple
Moze li mi neko reci sta sa stanom koji je pod hipotekom? Inace, generalno sta sa kreditima u banci? Ostalo je jos mnogo mnogo godina za vracanje istih a stan ne bih voljela izgubiti jer razmisljam o najgorem scenariju da necemo uspjeti tamo pa da se moram vratiti... Pogresno vrijeme za razmisljanje o odlasku u Ameriku, zar ne?! Sta sa poslom ovdje? Dati otkaz?!? Banalna pitanja postavljam jer nemam predstavu kako takve stvari izvesti...
|
Jedna od opcija je takođe i da izdate stan. Više mojih prijatelja koji imaju hipoteke i još uvek otplaćuju kredit je tako uradilo. Idealno bi bilo da visina rente pokrije vašu ratu kredita, ali čak i ako to nije moguće, opet bolje išta nego ništa. U tom slučaju morate narvno imati osobu od poverenja koja će preuzeti na sebe brigu o stanu i stanarima, plaćanju rata isl. Najbolje je da to bude neko iz vaše porodice (otac, majka, brat, sestra...)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker
radio sam kao informatičar. bio 6 mjeseci. nije mi se svidjelo što se puno radi, barem ja u svojoj poziciji kao "assistant director of IT". Njemačka me je previše razmazila. Džabe što se više zarađuje kada su troškovi veći a i pored toga nisam imao vremena da potrošim pare jer stalno radiš.  nema godišnjeg, nema bolovanja itd... ne hvala. ali bilo je lijepo iskustvo.
|
Mislim da je šteta što si ukinuo blog.

bez obzira što više nećeš pisati, tvoje iskustvo je zanimljivo i značajno pogotovo kako bi ljudi videli obe strane medalje i razmislili dobro na šta su spremni pre dolaska.