View Single Post
Staro 14.12.2008, 08:52
chidzi chidzi je offline
Član

Datum prijave: 11.12.2008
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Izvinjavam se za ponasanje, ja primetio da su svi ovde kao porodica, pa sam odmah uskocio kao clan, bez objasnjenja :)

Da, u pitanju je lutrija. Ja, zena i klinac smo stigli ovde 22.11.2008, u Los Andjeles, preciznije Glendale.

Vec su nam stigli 'permanent resident card', a i 'social security number', tj. SSN nam nije stigao, ali sam u Van Nuys-u otisao u 'socijalno' i za pojmove Srbije neverovatno ljubazna sluzbenica mi je objasnila da su nam SSN-ovi vec u procesu, da ce nam stici za 10-15 dana, a da mi ona u medjuvremenu moze dati papir overen od strane social security office-a sa mojim SSN-om. Pri tome mi je dala i obrazac za SSN za dete (sin od 9 meseci), da popunimo i donesemo zahtev i za njega, treba samo 'birth certificate' da prilozimo, a svakako moramo svi skupa u ponedeljak tamo, jer, naravno, nisam mogao dobiti SSN za zenu, ona to licno mora da preuzme.

Sve to u cilju zakazivanja testova u DMV-u vec u ponedeljak, da citavu pricu sto vise ubrzamo.

Elem, sad dolazim do pitanja koje sam postavio: Da li je moguce krenuti graditi kreditnu istoriju na necem stvarnom, kao sto je kupovina automobila, a ne fiktivno kao sto ste spominjali, polozi se 1000USD na racun, onda banka da loan na taj iznos, pa se to skida automatski sa tog racuna koji je zakljucan i samo je za otplatu loan-a, itd itd..
Konkretno, postoji li mogucnost uplatiti na neki takav racun recimo 2000USD, a od banke dobiti namenski loan za auto? meni to zvuci vrlo realno, kad banka nema nikakav rizik zbog toga sto nemamo kreditnu istoriju? Mada to sto je meni realno mozda nije banci i sistemu..

Nadam se da sam sad pojasnio ono sto nisam u prethodnom postu :da: