Sve nekako zaboravim da ispisem svije iskustvo iz suncane KAlifornije. NAime,ovamo sam skoro 14 mjeseci,u LA. Prvo da kazem da jeste bitno gdje zivis u LA .Zavisi gdje planiras da radis,cime da se bavis,da li dolazis sa porodicom pa hoces negdje gdje ima boljih skola. Grad je veoma ogroman i rastrkan. sa jednog kraja do drugog ti treba vjecnost,da ne spominjem guzve. Ali,ali je ipak LA. grad koji je zaista prelijep sa izvanrednom klimom,totalno opustenom atmosferom. Svi ti prelijepi zalasci sunca,pogled na okean koji tako smiruje. San Francisco je ljepsi ali i zato veoma skuplji. Vidjela sam da je neko spomenuo Malibu,zaista je lijep ali i dosta skup. Mislim da jedino pristivo zivjeti tamo ako se ima veoma ali bas veoma dobar posao. Jer iako se dobro zaradjuje zivot je dosta skup u CA. Bez auta se naravno ne moze funkcionisati u ovom gradu. jedino ako imate srecu da zivite blizu posla a opet ni to nista ne znaci jer morate bar do marketa poci ili gdje vec. Grad je u blizini u Big Bear planine ako se uzelite snijega,na svega 2 sata. A tu je i Vegas u blizini na svega 45min avionom sa jeftinim kartama. E sad,cijena smjestaja varira u kojem ste dijelu grada itd itd. A to je sve licno gdje ko zeli da se ,,nastani'' . Sto se tice posla,pisala sam vec na tu temu. Meni je trebalo 4 mjeseca da nadjem u svojoj struci a vjerujte da sam aplicirala dan-noc. Poslala sam stotine aplikacija jer je sve online ali bila sam samo jedna od stotine kandidata koja dolazi iz zemalja koje oni vjeovatno nijesu ni culi. i nije bio problem da dobijem posao,problem je bio da me niko nije zvao na intervju!!! I kad sam dobila svoj prvi intervju (HR direktor je poljakinja) odmah sam imala dva intervjua i u roku od 40min sam imala ponudjen posao tako da sam mogla sam konacno da odahnem. Background provjera je trajala dan i po. ISkreno,bas sam pocela da se nerviram. Dobila sam posao u lancu hotela. I sad planiram da se prebacim u drugi ali to vec ide lakse. sve ide lakse nakog prvog posla i iskustva. Ljudi su kao i svugdje,raznih ima. moze covjek lako da se uklopi ali nema ispijanja kafa po cijeli dan kao kod nas hahahah. radi se i moze se lagano prezivjeti sa jednim poslom . a kad covjek ima vikend slobodan moze da se opusti i uziva i trosi. ne pada mi na pamet sta jos da pisem pa ako nekog nesto zanima pisite. i welcome to California