View Single Post
Staro 11.05.2016, 14:14
dulei86 dulei86 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku dulei86
Nepromenjeno

Negde sam već pisao na ovu temu ali da ponovim i ovde. Na mom primeru, izvučen u maju, kao i svi , venčao se krajem oktobra. Znači nema potrebe da se bilo šta požuruje ili da se venčavate odmah po izvlačenju. Neko je već pomenuo par varijanti kako promeniti DS, ja bih savetovao da sačekate da se zakaže intervju a potom obavestite ambasadu da je došlo do promene u vašem slučaju, oni će vam otključati DS i tad unesete sve izmene i nema nikakvog bespotrebnog odlaganja. Ono što su nama bili dovoljni dokazi jesu slike iz ranijih godina, slike sa venčanja i pečati u pasošu kada smo zajedno putovali.
Što se tiče prezimena, slobodno menjajte i vaše i ženino, možete i imena da promenite ako vam je volja. Ono što je bitno je da su podaci uneti u DS u trenutku popunjavanja bili tačni (ime, prezime, stepen obrazovanja, adresa stanovanja itd) a kasnije se sve to lako promeni kad se otključa DS.
Moja žena je uzela moje prezime i promenila sva dokumenta (pasoš, lk, vozačku), to bi svakako uradili i da nismo izvučeni pa što bi sad bilo drugačije, i kada je imala sva nova dokumenta te podatke smo uneli u njen deo DS.
Eto to je moj slučaj, slobodno ptajte ako vas interesuju neki detalji.
Reply With Quote