Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88
Elem, posao sam nasla 18 dana nakon dolaska u Cikago preko sajta Craigslist...
...Inace, u Srbiji sam pet godina radila kao novinar (za sta sam se i obrazovala), tako da me ovaj posao sa nula kreativnosti i atmosferom kao u Pjongjangu ubija u pojam. Izvinite na kilometarskom postu, htela sam da olaksam dusu.
Vi koji radite u normalnim firmama molim vas podelite svoja iskustva, cisto da znam da ima nade 
|
Ejpril, baš mi je žao da se tako mučiš, i iskreno verujem da ćeš naći nešto mnogo bolje, samo treba izdržati.
Preko čega još pokušavaš da nađeš posao? Jesi li probala glassdoor, ineed, linkedin...? Možda ne bi bilo loše da probaš i preko nekih freelance sajtova, tamo uvek ima dosta ad-hoc poslića koji se vezuju za research (sto negde sa svojim iskustvom mislim da itekako možeš da radiš a da ti ne bude skroz dosadno), a da ne pominjem te copy/paste xls. varijante poslova kojih uvek ima.
Takođe pogledaj i poslove koji se tiču manuelnog testiranja (manual testing). To su prilično jednostavni poslovi, a obično ljudima koji su van IT-a ni ne pada na pamet da gledaju tako nešto.
Eto, možda nije loše kao prelazno rešenje kad muž počne da radi
Što se situacije tretiranja radnika tiče... da se ne lažemo, toga ima svuda, ali bukvalno svuda i u svakoj zemlji! Jednostavno je stvar sreće na šta ćeš naleteti. Samo ne treba klonuti duhom i treba tražiti dalje.