View Single Post
Staro 19.12.2008, 17:52
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Imam ja nekog (recimo) iskustva iz STL... u periodu '06-07 bio sam tamo djumlu puta, i moram priznati da sam tamo imao neke od najjacih provoda u zivotu (ne zbog mesta, mesto nije nista specijalno; ali raja... to je vec druga prica)... cak se i u putu do tamo moglo svasta videti...

U svakom slucaju, da ima nasih - ima, k'o pleve. Grad kao grad je sasvim OK - ima vrlo zanimljivu urbanisticku istoriju (googlajte malo) te je sam grad pun crnaca (grad je bio odvojen od state-a ranije, ako sam ih dobro razumeo, pa su ih gurali sve tamo jos u doba kad je bio velika luka izmedju (wild?) west-a i east-a...). niko od njih ne zivi u samom gradu, svi su po predgradjima (suburbs-ima)...

Takodje, kolega sa posla je rodjen tamo (familija mu i dalje zivi tamo), tako da ako bas nesto konkretno treba, mogu da pitam (u ogranicenim kolicinama)... Doduse, njegovi su lekari, pa zive u nekom "zelenom" predgradju.... Od ulice do kuce (tzv. driveway) tri dana jahanja... kuca veca od nasih komunistickih zgrada, i te fore.... Brutalno je ziveti u tako malom gradu a bit' advokat, lekar i sl...

Ali, svi oni obozavaju da otpale "dole" u Chicago (primeticete da je ovde jezero "dole", sto me uzasno buni kad mi neko kaze da idem "dole - na sever")... Ipak je Chicago regionalni centar, te su sva (veca) desavanja ovde... Oni su nas gostili za Cholu, mi njih za Dugme, ma milina...