Citat:
Prvobitno poslao korisnik Leona
Jest da sam se prijavila tek za 2010 i pitanje je hoce li me izvuci ali sam se dala malo u izucavanje Amerike, gradova, pa sam tako dosla i do St.Louisa.
Cini mi se da je grad nekako nepravedno zapostavljen, meni se cini prelijepim, i divnim mjestom za zivot. Kao da ima neki spoj Evrope i Amerike u sebi.
A tu je naravno i neizostavna cinjenica da u St. Louisu se nalazi najjaca BiH zajednica od 5 do 7 000 Bosanaca i Hercegovaca, pa nekako razmisljam ako se vec bude islo da bar budem nekako blize svojim za pocetak.
A i kazu da je dosta jeftiniji od ostatka Amerike, pa je idealno mjesto za zivjeti.
Eh sada imal iko da je iz St. Louisa pa da blize malo opise kako je tamo. Ili da je bio tamo.
I inace pitanje za sve ne razumijem zasto se uvijek govori kao bjezi od gradova u kojima ima tvog naroda niko ti nikada nece pomoci 
Ja bas ovdje na forumu primjetim suprotno 
|
Informacije koje ja imam o St Louisu nisu ni malo lepe.
imam informaciju da je u zadnje vreme jako velik porast kriminala u tom gradu.
islo se do te mere da je javno gradonacelnik preko tv pozvao stanovnistvo da se naoruza jer policija ne moze da deluje u svim delovima grada,kada sam ovo cuo ostao sam bez teksta.
Naravno to ce da se regulise u skorije vreme i bice vraceno u normalu, ne kazem ni da je u Chicagu mnogo bolje.
Druga stvar vecina populacije iz Bih je smestena u nekoj tampon zoni izmedju belaca i crnaca, naravno mi bosanci ne bi bili mi kada se ne bi udruzili sa kim drugim nego li sa crncima.
Tako da crnci kada idu u belacke krajeve da prave kriminalne radnje obilaze bosance i ne diraju ih.
Nerovatno ali ovo sam cuo od dva razlicita izvora.
Sada normalno ne mora to da znaci nista ali nije dobro verovatno za pocetak zivota ovde.
Svakako da se mi osecamo dobro sa ljudima kojima prirodno pripadamo tako da ako je tebi dobro tamo ne mora nista da ti znaci to sto trabunjaju Ameri
Na kraju pa mi kada dolazimo ni nemozemo nesto preterano da biramo sta da radimo i kod koga da idemo.
Sada ovo sve sto sam napisao mozda ima nekog smisla a mozda i nema ko ce znati,u svakom slucaju puno srece i samo napred.