Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman
Волео бих објашњење како је у Америци све могуће? Доста људи то олако схвата... тачно је, овде (мислим на Чикаго и веће градове) је релативно лако наћи посао, то је неупоредиво са Србијом. Али, и овде се са слабо плаћеним послом не може много... ако су двоје, муж и жена, и ако обоје раде и те слабо плаћене послове, опет и може колико-толико да се живи некако, али ништа посебно... за нешто више, мора или да се ради више (најбоље је ако је могуће на једном послу па имати овертајм који се плаћа 50% више), или тражити још један посао...
И брзо се нађеш у ситуацији да само радиш, радиш и радиш...као жена која се помиње у следећој причи:
http://www.politika.rs/scc/clanak/35...sirokih-ramena
Наравно, највише зависи од човека самог, колико је способан и колико хоће да се жртвује и шта жели, али много зависи и од многих околности...
Сви имамо различите стартне позиције... зато је неко у дилеми, да ли изгубити врапца у руци ловећи голуба на грани...
Ја бих генерално свакога саветовао да извага шта потенцијално добија и шта губи, и у принципу сам увек за то да се кајем што сам пробао (па рецимо није ми успело) него да одустнем и да пропустим шансу и кајем се шта би било када би било...
Али да је лако, па и није баш... и даље не бих имао прави савет за конкретну ситуацију, али сам сигуран да ће јој дуго времена бити ђаволски тешко...
|
Sve je moguce u smislu da se moze napredovati, moze se naci bolji posao, moze se menjati posao, mogu se menjati gradovi. Ja ne znam kada si ti otisao u Ameriku, ali u Srbiji ko nije strucnjak ili nema jaku vezu tesko dolazi do bilo kakvog posla. Najvise boli sto svi dolaze do posle preko veze a ne na osnovu iskustva ili onog sto znaju.
Ajde da pogledamo prosecnu situaciju u Srbiji....radis za 350 eura, zivis sa roditeljima, ako dobijes otkaz pitanje je kada ces i uopste dal ces naci posao. Pa mi posle pricaj da je ovde super. Jedina prednost Srbije je sto vecina ljudi nisu podstanari pa ne moraju o tome da brinu.
Nisam nikad rekao da je lako u Americi.