Citat:
Prvobitno poslao korisnik zeki.zeki
Ako ispunjavas uslov na osnovu radnog iskustva. Sta he potrebno od dokumenata za dokaz u ambasadi?
|
Realno, sta bi vi trazili nekome ko aplicira za tu poziciju? Evo sta meni pada na pamet:
- Zvanicno pismo iz kadrovske da ste to radili u tom i tom periodu
- Vas ugovor za to radno mjesto
- Opis poslova, po mogucnosti iz te iste kadrovske (job description). Taj opis bi trebao sto vise da se podudara sa onim sto je navedeno u Onet online bazi podataka za taj posao.
- Preporuke nadredjenih
- CV
- Radna knjizica
- Ako ima neka obavijest o vasoj promociji na to radno mjesto (Announcement)
- Neka identifikacija (kartica) koju ste koristili, cak i obica vizitka na kojoj stoji vasa titula
- Platna lista
- Diplome, certifikati, pohadjani kursevi, obuke i sl, a vezani su za tu poziciju
- Osvojene diplome nagrade itd (uposlenik mjeseca i sl), ako imate sta
- Bilo sta sto vam pada na pamet da se kvalifikujete za to radno mjesto, i da znate to da radite - slike, makete, nemam pojma...
Mozda ne zatreba nista od ovoga, ali nikada se ne zna.
Mislim da nije jednostavno dobiti vizu na osnovu posla, ukoliko se nema zavrsene skole.
I ja imam zavrsenu trogodisnju srednju, ali sam poslije zavrsio fakultet vani, pa me to malo tjesi da ne bi trebalo biti problema, a imam i 15-ak godina iskustva na visokim pozicijama koje 100% odgovaraju onome stoji u onenet bazi, i dosta od ovoga gore sto sam naveo.