View Single Post
Staro 16.09.2016, 08:20
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik drmili Prikaz poruke
Dobar dan, imam par pitanja. Ako možete da mi pomognete na bilo koji način bio bih vam duboko zahvalan!
Došao sam u Los Angles kao internacionalni student na srednoškolskoj razmeni sa ciljem da ostanem i nađem posao. Imam F-1 vizu,koja zabranjuje rad. Znam da postoji opcija da upišem koledž. Bavim se fotografijom i filmom. Da li je moguće da me neko bude sponzor odmah nakon srednje škole? Da li znate neki način na koji mogu da dobijem radnu vizu ili da li poznajete nekog ko bi možda mogao da mi da odogovor na ovo pitanje ili pomogne? Ako imate bilo koji savet ili bilo šta da znate u vezi ostanka, slobodno mi recite. Hvala vam unapred od srca na izdvojenom vremenu!
Za GC lutriju se ne možeš prijaviti jer u trenutku prijave moraš imati završenu srednju školu koju ti još nemaš. Da će neko zaposliti srednjoškolca i peglati se oko ionako komplikovane papirologije je isto skoro pa ravno nuli.

Ja bih ti preporučio da iskoristiš vrijeme koje si tu i počneš se pripremati da upišeš neki fakultet. Kada si već tu, počni slati prijave za stipendije. Imaš ih barem u Americi na stotine preko kojih možeš stvarno da pokriješ sve troškove školarine. Znam nekoliko prijatelja koji su tako preko "scholarships" financirali cijeli studiji. Kakvo je vrijeme došlo, s obzirom na ogromnu konkurenciju, teško je naći dobar posao sa fakultetom a kamo li sa srednjom školom.

Evo imaš ovdje par informacija, možda budu od koristi:

http://www.internationalstudent.com/.../visa-options/

Last edited by Magelan; 16.09.2016 at 14:28. Razlog: Moderacija
Reply With Quote