Hej, pozdrav svim uspješnim i imigrantima u pokušaju.
Čitala sam dosta toga na forumu, ali imam još uvijek nekoliko nedoumica, pa bih voljela ukoliko biste mi dali odgovor. Nadam se da neću ponavljati ako je neko već pitao nešto takvo.
1. Da li je neophodno da fax bude završen u roku? Ono, odužila sam dvije godine ( upisana 2007-me , diplomirala 2013-te) . Iste, 2013-te sam upisala i postdiplomske odnosno master, ali zbog nedostatka novca, nijesam ni na pola. I da li onda ima uopšte logike da stavljam da sam na postdiplomskim?
2. Da li se, ako sam se prijavila na lutriju sa fakultetom, kasnije provjeravaju svjedočanstva srednje škole? Jer, i tu sam jednu godinu malo obnovila. Ali nemam potvrdu da je zbog zdravstvenih razloga.
3. Pošto sam naišla u jednom od thread-ova na klasifikaciju zanimanja 4. i 5. iz 2014-te godine koja su bila tražena, zanima me da li te liste ostaju iste ili se mijenjaju svake godine i gdje mogu da provjerim za ovu godinu? Tražila sam, ali u moru informacija nijesam uspjela naći te liste za ovu godinu. Inače, profesija mi je dipl. sociologinja i profesorica u srednjoj školi.
4. Da li radno iskustvo mora biti evidentirano, jer u CG baš i ne osiguravaju radnike, tako da i pored dugogodišnjeg iskustva imam samo mjesec i 13 dana radnog staža.

I koliko isto igra ulogu u prijavi pored obrazovanja? Ja sam ukapirala da je samo jedno od to dvoje potrebno, ali ko pita ne skita.
Ovo su pitanja koja su mi se iskristalisala nakon mora informacija. Nadam se da vas nijesam sve smorila i da ću dobiti odgovore, linkove ili uputstva kako da stignem do odgovora koji me zanimaju.
Puno sreće svima.