View Single Post
Staro 14.10.2016, 01:07
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sonjamdjordjevic210270 Prikaz poruke
Nadam se da je neko čuo i za situaciju sličnu ovoj:
naša ćerka je u momentu slanja prijave za lutriju imala manje od 21 godine, pa smo je prijavili. U međuvremenu je napunila 21 godinu (još nismo pozvani na intervju). E, sada, pročitala sam na sajtu da i ona ima pravo na zelenu kartu. Međutim, devojka ne želi da prekida svoje studije, sada je III godina na Akademiji. U strašnoj sam nedoumici da li treba da ide sa nama na intervju, da li da joj ponesem dokumenta, da li treba da platimo i njenu vizu (iako smo se na DS-260 izjasnili da bi došla kasnije - fakultet joj traje još 2 godine, zajedno sa ovom školskom godinom). Zaista ne znam šta da uradimo.
Da li neko može da nam pomogne? Šta se radi u takvim slučajevima, ima li neko bilo kakvo iskustvo ili saznanje o sličnim situacijama?
Čestitamo srećnim dobitnicima, a Tamarica da ne brine, biće sve u redu. Držimo joj fige.
Pozdrav. Ne može niko umesto vas da donese odluku. Da li vaša ćerka podleže Child Status Protection Act je pitanje na koje samo nadležni u ambasadi mogu da odgovore (jer se aplikacije ne podnose u USCIS već u DOS), a ako podleže, opet je pitanje kada je napunila 21. Ona može da odluči da ne pođe sa vama i da završi studije. Ako kasnije pišete peticiju za nju - sada se rade intervjui sa aplikantima koji su odobreni u januaru 2015 (samo odbrenje peticije može da potraje i godinu dana). Ako se uda, onda morate da čekate da dobijete državljanstvo, a sada su raspoložive vize za zahteve odobrene u januaru 2005 - ovo nije greška u kucanju, ceka se 11 godina. Proverite sa ambasadom da li ona uopste može imati intervju sa vama, pa onda odlučujte. Ako dođe sa vama može da traži dozvolu da ostane van amerike do dve godine. Kao što smo rekli, ne može niko umesto vas da donese odluku.

Sup.Mod.
Reply With Quote