Citat:
Prvobitno poslao korisnik Eliass
brat od ujaka moje koleginice ima samo osnovnu skolu, radio je kao cuvar banke 5 godina, njegova zena je takodje sa osnovnom skolom, I zamislite nju izvuku na green card I vec od februara ove godine zive srecno u Chikago!! I ja ih licno poznajem I bas me cudilo kad sam ovde procitala da se zahteva srednja skola a njih dvoje samo sa 8 razreda! tako da ima I tu neceg...
|
Ima nečeg - onog što se prećuti: tako smo imali novog imigranta koji je posle dve nedelje kupio novi auto sa 0% kamatom, a da nije pojasnio da ima rođenu sestru ovde koja je potpisala loan, pa je ispalo da moze da se povoljno dobije kredit za auto i bez kreditne istorije... a imali smo i prekonoćno pretvaranje trećeg stena u četvrti. Sve je moguće. Na ljudima je da sami procene, ako nemaju tu sposobnost - onda neka veruju u bajke. Ima i tu nečeg.
Ljudi veruju u sve i svašta, što god da im daje nadu za rešenje sopstvenog problema, pa sad nema veze šta većina kaže: u njihov algoritam se uklapa jedino ono što kaže da pravila ambasade nisu pravila, nego po balkanskom je to samo samo za "nesposobne", diplome se dobijaju preko noći (kad može predsednik, što ne bi i ostali narod), a najlepše su te priče od strica komšije od pašenog od mog kuma Đure

ali znate kako, ja sam se ubeđivala ranije... sad ono, šta ću ja tu, naši stari kažu na greškama se uči (moderan prevod: ovce su za šišanje). Aj', pa srećno svima na ovogodišnjoj lutriji, Ž