Da podijelim moje brige, a mozda neko ima i iskustvo ili savjet:
Moj broj je 259xx, a DS260 sam poslao 15 Septembra. Na osnovu neke dinamike, koliko mogo da zakljucim, u najboljem slucaju bi nas pozvali na razgovor sredinom aprila. Mozda i maj. Ono sto mi treba je kraj juna ili juli.
Problem je sto smo mi vani (Afrika), i sto ce za taj period koliko moramo boraviti u Sarajevu djeca morati odustvovatu iz skole - dakle najmanje sedam dana. Nije kraj svijeta, ali nije ni sjajno, jer im moze dovesti u pitanje zakljucne ocjene i diplomu.
Opcija 1: prisustvo prvobitno zakazanom terminu, djeca odsustvuju iz skole, pa sta bude - poslije se vadimo.
Opcija 2: Odgadjanje interview-a za kraj juna / juli (ako bi u ambasadi uopste pristali na to da se odgodi za trazeni termin) , kada cemo biti u Bosni, i imati vremena za sve bez srkleta. Moj broj je prilicno visok (259xx), pa sa ovim rizikujem da ostanemo viza.
Opcija 3: Promjena lokacije interview (za ovdje u Africi). Ovo se najmanje preporucuje iz vise razloga - mogucnost zaje.a je najveca, zemlja u kojoj se nalazimo uopste nije na listi za DV, ogromna je i vjerovatno je broj osoba koji ganjaju svakojake vize jako velik pa je tesko do termina, rizik da izvisimo zbog visokog broja...
Sta bi vi uradili na mom mjestu?
|