View Single Post
Staro 23.11.2016, 10:54
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Da podijelim moje brige, a mozda neko ima i iskustvo ili savjet:

Moj broj je 259xx, a DS260 sam poslao 15 Septembra. Na osnovu neke dinamike, koliko mogo da zakljucim, u najboljem slucaju bi nas pozvali na razgovor sredinom aprila. Mozda i maj. Ono sto mi treba je kraj juna ili juli.

Problem je sto smo mi vani (Afrika), i sto ce za taj period koliko moramo boraviti u Sarajevu djeca morati odustvovatu iz skole - dakle najmanje sedam dana. Nije kraj svijeta, ali nije ni sjajno, jer im moze dovesti u pitanje zakljucne ocjene i diplomu.

Opcija 1: prisustvo prvobitno zakazanom terminu, djeca odsustvuju iz skole, pa sta bude - poslije se vadimo.

Opcija 2: Odgadjanje interview-a za kraj juna / juli (ako bi u ambasadi uopste pristali na to da se odgodi za trazeni termin) , kada cemo biti u Bosni, i imati vremena za sve bez srkleta. Moj broj je prilicno visok (259xx), pa sa ovim rizikujem da ostanemo viza.

Opcija 3: Promjena lokacije interview (za ovdje u Africi). Ovo se najmanje preporucuje iz vise razloga - mogucnost zaje.a je najveca, zemlja u kojoj se nalazimo uopste nije na listi za DV, ogromna je i vjerovatno je broj osoba koji ganjaju svakojake vize jako velik pa je tesko do termina, rizik da izvisimo zbog visokog broja...

Sta bi vi uradili na mom mjestu?
Reply With Quote