View Single Post
Staro 12.12.2016, 00:22
vladanik vladanik je offline
Član

Datum prijave: 02.11.2015
Nepromenjeno

Ne znam sta bih radio da nije ovog foruma, zaista

Hvala mnogo svima na trudu i na prenosenju svojih iskustava. Evo sta se kod mene izdesavalo.

Ja sam fee placao preko ovog linka: www.uscis.gov/uscis-elis. To je adresa na dokumentu koji sam dobio u ambasadi, pise da se preko tog linka placa fee.

Sada sam pokusao da opet odem na tu adresu. Tamo se nalazi opcija "log in". Kada kliknem na nju, dobijam 3 opcije: 1) pay the USCIS immigrant fee 2) file form I90 online 3) pay for the form I-131A. Ako odem na prvu opciju i unesem svoj DOS i Alien registration number, dobijem poruku "The USCIS Immigrant Fee has already been paid for this immigrant." Tu ne mogu uci u svoj nalog.

Zatim sam pokusao da otvorim nalog na adresi koju ste naveli: https://myaccount.uscis.dhs.gov/ Otvorio sam nalog, kliknuo na "verify identity". Trazio mi je DOS i Alien Registration Number. Nekoliko puta sam ih ukucao, ali bezuspesno, stalno sam dobijao poruku da ne moze da nadje tu kombinaciju, ili da su pogresni podaci, ili nesto slicno. Na kraju me je izlogovao iz sistema. Kada sam ponovo pokusao da se ulogujem, trazio mi je da popunim identity quiz. Nakon toga sam dobio pristup svom nalogu. Pise da mi je green card uredno poslat na adresu, da je taj case closed, ali takodje pise pogresna adresa?!? Tj. ulica i broj zgrade su ispravni, ali broj stana nije, tako da je kartica izgleda zavrsila ko zna gde.

Pokusao sam da izmenim adresu, tj. broj stana, ali tu nastaju novi problemi. Posto prava oznaka stana ima jos 2 dodatna slova (stajala je oznaka stana koja ima 1 slovo, a moja oznaka ima 3 slova), nastaje sledeci problem. Naziv ulice i broj stana mogu imati maksimum 34 karaktera. Kada sam ispravio broj stana, to je preslo 34 karaktera Onda sam pokusao da skratim naziv ulice. Avenue sam skratio u Av. i dobio poruku da je sajt detektovao vise adresa sa tim nazivom i da proverim jos jednom adresu Ali sta je tu je, ne mogu nista drugacije uraditi, ostavio sam skraceni naziv ulice i ispravan broj stana.

Zatim sam isao na stranicu https://egov.uscis.gov/e-request/createNdocCase.do da bih podneo zahtev da mi kartica nije stigla. Medjutim, nisam uspeo. Predugacka prica, pokusavam vec pola sata. Stalno mi izbacuje poruku
"You must select the Form Number associated to your Receipt Number. The Form Number you selected does not match our records for that Receipt Number." Za receipt number sam upisao onaj IOE broj, koji sam uspeo da nadjem, tako sto sam otisao na link "try it out now", hvala neizmerno na savetu! A za form type biram I90, pa I90-initial issuance or replacement, nista drugo se ne uklapa.

Posto vise ne vredi pokusavati, pozvacu ponovo call centar, sada imam receipt number, pa ce nadam se moci da mi pomognu.
Reply With Quote