View Single Post
Staro 16.12.2016, 15:30
MMDJ MMDJ je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik toske10 Prikaz poruke
Nama, u Novom Sadu, nisu hteli da daju tetanus i MMR u domu zdravlja. Te za čega vam treba, te jel imate napismeno da vam to treba, pa ne znam ja kako sad da vam dam tek tako, bla, bla... Mi kažemo - onda nam dajte tetanus na osnovu obavezne (redovne) vakcinacije svakih 10 godina - odgovor je nemamo trenutno vakcina. Mislimo se, čoveče, reci lepo ne dam i doviđenja. Dao nam je samo uput epidemiologu, pa da tamo vidimo šta možemo. Odemo do Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Higijenski), gde je doktor bio veoma ljubazan, dao nam samo vakcinu protiv sezonskog gripa i rekao da će nam u domovima zdravlja teško dati tetanus i MMR jer to čuvaju za decu i hitne slučajeve, jedino da malo "pritisnemo" doktore i da se ubeđujemo sa njima ili da odemo do Beograda u Batut. Rekoh, lepo ću ja da platim k'o čovek u Smiljanićevoj sve što treba. Eto ukratko naše iskustvo sa vakcinama u Novom Sadu.
Mislim da sam vec napisala ali da ponovim - i da su vam dali tetanus ne bi vam bio priznat i morali biste ga opet primiti! Ja sam u okviru redonve vakcinacije na svakih 10 goidna relativno skoro primila tetanus ali vakcina koju zahtevaju za imigraciju a koja sadrzi tetanus sadrzi jos nesto sto ova vakcina koju mi primamo portiv tetanusa ne sadrzi pa sam, iako sam imala dokaz da sam skorije primila Tetalpan, morala primiti i tu vakcinu koju mi ovde na faromu, jer se naravno ne razumemo, smatramo tetanusom a to je samo jedan deo te vakcine. Kao sto rekoh, sem ako deca nisu u pitanju, mislim da je gubljenje energije bilo sta od stare medicinske dokumentacije prikupljati.
Reply With Quote