Citat:
Prvobitno poslao korisnik LowLevel96
Prvo zelim da ti se zahvalim, dosta mi znaci ovo
Hteo bih samo da dodam sajt koji si mi preporucio, a to je https://capecod.craigslist.org/ na kojem mozete da nadjete sve vezano za cape cod. Od posla pa do stvari koje mozete da kupite za veoma malo novca.
Video sam kod tebe na profil da se bavis programiranjem, a posto sam I ja da kazem neki programer ( Doduse bez iskustva ), zanima me kako je stanje sto se toga tice. Jel ima neka firma u blizini u kojoj nude praksu za pocetak? Da li si ti pokusao nesto da nadjes ili?
|
Da bravo, eto ja tebi rekoh za craiglistu a ovde zaboravio da spomenem. Craiglista ima generalno za sve gradove u USA. jako je korisna za pocetak.
Sto se tice programiranja, negde pred nas odlazak iz Chicaga ja sam poceo da ucim osnove svega toga. Jos uvek se skolujem i sirim opseg stavri koje znam. Trazenje posla bih preporucio od indeed.com glassdoor ziprecruiter.com itd , ali bih izdvojio LINKEDIN. poslovnu druzstvenu mrezu. Napravis profil, skockas ga sto je bolje moguce i pocnes da trazis poslove preko njihovog engina. Linkedin kod nas (da li je to cudno) i dalje ne radi ni 50% kapaciteta ali preko bare i te kako radi posao. Ja sam uspeo da "zakazem" 3 razgovora za posao ovako. Nadao sam se online intervjuu , i nekim testovima, ali i ovo je dobro za pocetak.
Nisam nailazio na mnogo internship-a ali ih ima, opet zavisi koje programske jezike znas.. Ono sto sam naucio da dosta internshipa ima uslove, kao npr da si student computer science smera i da si recimo zavrsna godina itd..
Ja se vodim logikom , Amerika je to , nadje se svasta nesto sto je nama u glavama zavedeno pod "ne moguce".
Jedno sam naucio i preporucujem ti da zapises na dlanu: AMERIKA ZNA DA ZATVARA DOSTA VRATA, ALI TI OTVARA MNOGA DRUGA ZA KOJA NISI NI ZNAO DA POSTOJE. Biti uporan, vredan i komunikativan su pobednicke osobine, veruj mi. Ono sto se kod nas zove "veza" kod njih su "kontakti"...
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart -

Off we go!