Tema: USA Taxes
View Single Post
Staro 15.03.2017, 04:15
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoni Prikaz poruke
Obzirom da nisam ranije to popunjavao (mislim na 1040EZ) ovog puta bih to prepustio nekome kome dovoljno verujem i ko ima vise iskustva s tim da to uradi za mene.

To bih po nj. predlogu uradio u papirnoj formi (formular ima dve strane A4 formata) Ja bih se potpisao na formularu na mestu gde se moram potpisati.

Ali ako bi neko popunjavao online u moje ime (prateci link koji ste postavili), da li bi to taj neko to mogao da uradi za mene online bez mog prisustva? ako sam ja u to vreme u Srbiji a taj neko u USA...

i koji moji dokumenti-podaci- papiri su mu potrebni da to moze da izvede?

Pretpostavljam da nema potrebe da uracunavam zaradu koju sam u medjuvremenu zaradio u Srbiji, jer sam porez na tu zaradu vec platio drzavi Srbiji.. tj. da ja Amerima popunjavam samo za porez na ostvarenu zaradu u Americi...
Americki stanovnici i drzavljani su duzni da prijave ukupan prihod, bez obzira na to gde je isti ostvaren. Da li prihod podleze placanju poreza zavisi od zemlje u kojoj je ostvaren i koliki je iznos u pitanju.

Vasa je odluka da li verujete nekom drugom da prijavi porez umesto vas (representative) i kome cete poveriti svoje licne podatke, pre svega socijalni broj.

Ispod odredjene zarade niste duzni da popunjavate poreske prijave, ali imajte u vidu da je to jedini nacin da dokazete svoje prihode ukoliko je potrebno. Za mnoge beneficije je neophodno da je porez uredno prijavljen, bez obzira na visinu prihoda.

Sup.Mod.

Last edited by SEEUSAIC; 15.03.2017 at 04:38.
Reply With Quote