Tema: USA Taxes
View Single Post
Staro 15.03.2017, 15:12
markoni markoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Americki stanovnici i drzavljani su duzni da prijave ukupan prihod, bez obzira na to gde je isti ostvaren. Da li prihod podleze placanju poreza zavisi od zemlje u kojoj je ostvaren i koliki je iznos u pitanju.

Vasa je odluka da li verujete nekom drugom da prijavi porez umesto vas (representative) i kome cete poveriti svoje licne podatke, pre svega socijalni broj.

Ispod odredjene zarade niste duzni da popunjavate poreske prijave, ali imajte u vidu da je to jedini nacin da dokazete svoje prihode ukoliko je potrebno. Za mnoge beneficije je neophodno da je porez uredno prijavljen, bez obzira na visinu prihoda.

Sup.Mod.
Mogu verovati toj osobi, jer mi je clan porodice, ne bih svakom to poverio naravno.

Razmatram da li je zaista neophodno da prijavljujem zaradu ostvarenu u Srbiji (bez obzira dal cu morati nesto da im doplatim za to ili ne), zanima me da li to rade svi koji nisu odmah dali otkaz u svojoj maticnoj drzavi, cim su prvi put otisli u Ameriku da bi aktivirali izdavanje GC.

Zato sto kada sam se vratio u Srbiju, nastavio sam da radim posao koji sam pre radio jos nekoliko meseci... a pretpostavljam da ako njima to tako kazem meni ne verujem da ide u prilog na ulasku u drzavu ako oni to cuju (dal mozda oni imaju tu informaciju baz da im ja to kazem, ne znam)... inace, za sada ne idem u smeru da sto pre steknem drzavljanstvo, nego da udjem i ostanem za stalno nakon 7-8 meseci provedenih van USA.
Reply With Quote