Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC
Americki stanovnici i drzavljani su duzni da prijave ukupan prihod, bez obzira na to gde je isti ostvaren. Da li prihod podleze placanju poreza zavisi od zemlje u kojoj je ostvaren i koliki je iznos u pitanju.
Vasa je odluka da li verujete nekom drugom da prijavi porez umesto vas (representative) i kome cete poveriti svoje licne podatke, pre svega socijalni broj.
Ispod odredjene zarade niste duzni da popunjavate poreske prijave, ali imajte u vidu da je to jedini nacin da dokazete svoje prihode ukoliko je potrebno. Za mnoge beneficije je neophodno da je porez uredno prijavljen, bez obzira na visinu prihoda.
Sup.Mod.
|
Mogu verovati toj osobi, jer mi je clan porodice, ne bih svakom to poverio naravno.
Razmatram da li je zaista neophodno da prijavljujem zaradu ostvarenu u Srbiji (bez obzira dal cu morati nesto da im doplatim za to ili ne), zanima me da li to rade svi koji nisu odmah dali otkaz u svojoj maticnoj drzavi, cim su prvi put otisli u Ameriku da bi aktivirali izdavanje GC.
Zato sto kada sam se vratio u Srbiju, nastavio sam da radim posao koji sam pre radio jos nekoliko meseci... a pretpostavljam da ako njima to tako kazem meni ne verujem da ide u prilog na ulasku u drzavu ako oni to cuju (dal mozda oni imaju tu informaciju baz da im ja to kazem, ne znam)... inace, za sada ne idem u smeru da sto pre steknem drzavljanstvo, nego da udjem i ostanem za stalno nakon 7-8 meseci provedenih van USA.