Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoni
Zanimljivo, znaci tvrdite da treba ili da popunim prijavu za oba prihoda (i u Srbiji i u USA) ili za ni jedan od ta dva prihoda da ne predajem prijavu uopste nikakav dokaz ni za sta do 18. aprila a ni nakon tog datuma...
Kolika je zakonska granica, kada se saberu svi prihodi da se mora prijaviti? (bruto-neto u svim zemljama)
Da li je to jedina sankcija (da nisam podoban za socijalni program) ako uopste ne popunim taj obrazac i ne predam nista do 18. aprila?
I da li je to trajna sankcija ili privremena (na neki period vremena)?
Mogu li zbog toga (ako ne bih popunio) da dovedu u pitanje moj sledeci ulazak u USA ili boravak tamo?
Ja sam planirao da prijavim to sto sam zaradio u Americi, za sta sam dobio w2, dok ovo u Srbiji da ne navodim niti da im spominjem... jer mislim da nije da mi to ide u prilog na ulasku u zemlju posle 7-8 meseci odsustva iz Amerike i rada van Amerike... eto zasto... i jer pretpostavljam (nadam se) da oni nemaju uvid u to da li sam ja radio u nekoj drugoj drzavi ili nisam dok sam bio van US...
Kako vi mislite da mi je najpametnije da uradim?
|
Forum ZelenaLutrija nije u poziciji da savetuje i/ili komentarise nicije individualne poreske obaveze - sve podatke mozete pronaci na stranama
Publication 54 Tax Guide for U.S. Citizens and Resident Aliens Abroad i
Publication 17 Your Federal Income Tax.
Granice prihoda mozete pronaci na ovim linkovima, ili generalno na fotografiji dole.
Citat:
|
Da li je to jedina sankcija (da nisam podoban za socijalni program) ako uopste ne popunim taj obrazac i ne predam nista do 18. aprila?
|
Nase objasnjenje ne spominje nikakve sankcije niti podobnost, jednostavno receno poreska prijava je jedan od dokaza prihoda, mnogi socijalni programi imaju granice za prihode.
Sup.Mod.