Mi jos nismo nasli poslove, socijalni nam je stigao juce. Muz je preko ziprecutera bio na jednom intervjuu, a sutra ide na drugi. CV sam mu sredila ja jer sam otkrila pravo blago. Non-Profit organicacija koja se zove Upwardly global. Ovo je njihov sajt
https://www.upwardlyglobal.org/
To su ljudi koji na vise mesta u USA pomazu visoko obrazovanim imigrantima da se obuce za trazenje posla u svojoj struci. Kako su mi ispricali, zena koja je stvorila organizaciju je otisla na neko mesto gde su radila dva fizicka radnika i kad je saznala da su u pitanju bosanski hirurg i iranski inzenjer, bila je zapanjena i pokrenula celu pricu. Moras da ispunjavas odredjene uslove, da im odneses dokaz da ispunjavas te uslove (u principu: manje od 5 godina u USA, dokaz da mozes da radis, diploma). Onda ti daju core training online za koji imas rok da ga zavrsis (ore toga na osnovu njihove forme napravis CV), a onda ga posle treninga popravis i posaljes svom kouchu. Ja sam sad u toj fazi, poslala i cekam da me kontaktira. Oni ti ne nalaze posao!! To je vazno napomenuti, oni te obucavaju da ga nadjes, ali imaju neke dogadjaje gde se radi networking i imaju kontakte s firmama koje su vise nego voljne da zaposle imigrante. Veoma su agilni, nije prazna prica, salno te kontaktiraju, opominju kad ti je rok i slicno. Ja sad jedva cekam taj sastank sa svojim "trenerom".
Eto, nadam se da ce ovo nekome da pomogne. I da - ne moze da se popuni dok ne stignes u USA i imas USA telefon.