View Single Post
Staro 23.03.2017, 13:23
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Mi smo jučer obavili pregled u Sarajevu, kod Dr. Kapetanovića, koji je jedan od dvije ovlaštene ustanove / osobe koje mogu da obavljaju preglede. Zajedno sa nama je bila još jedna porodica dobitnik DVa, pa smo iskoristili priliku da se malo bolje upoznamo, i razmijenimo iskustva i planove.

S obzirom da imamo 2 djece, nismo ni mogli raditi pregled u Eurofarm, jer oni ne rade test na tuberkulozu za djecu, nego samo Dr. Kapetanović, odnosno klinika sa kojom on ima ugovor.

Iako smo iz Sarajeva, s obzirom da nas je čekalo dosta vozikanja i nedostatak parking prostora, koristili smo taksi.

Uglavnom, našli smo se na Koševu na recepciji DIP-a, gdje smo mi odrasli uradili snimak pluća. Sve je bilo gotovo za nekih pola sata.

Nakon toga, taksijem do laboratorije u centru, gdje su djeci vadili krv (kventiferon). I to je trajalo oko pola sata.

Poslije, opet taksijem do slijedeće laboratorije, gdje smo supruga i ja vadili krv, a uz to sam ja dao i mokraću, a supruga je radila bris. Ranije sam naveo da može biti problem ako su žene u menstrualnom ciklusu, pa i plus/minus 2 dana, ali su nama uradili na rizik, pa će ponoviti ukoliko bude potrebe. Opet oko pola sata.

Na kraju smo išli do četvrte klinike, gdje Dr. Kapetanović kompletira dokumentaciju, a vi predajete pasoše i dokaze o vakcinacijama na uvid (ukoliko imate), slike, te plaćate u kešu. Na kraju dobijete CD sa snimkom pluća i nekim obrascem potisanom od strane Dr. Sve zajedno je oko 1000 KM za nas 4, dakle 250 KM po osobi. Završili smo oko 1300.

Uglavnom, dosta vremena se izgubi u vozikanju i čekanju da Dr. završi sa ostalim pacijentima, ali kako sam naveo, ako imate djecu, i nemate izbora. Ako nemate djece, možete pokušati i u Eurofarmu.
Reply With Quote