View Single Post
Staro 13.04.2017, 00:01
Sharlo Sharlo je offline
Član

Datum prijave: 27.10.2015
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Pozdrav svima koji su dosli i onima koji ce tek doci! Ja sam stigao sam pre oko mesec dana. Isti red na prijemu sto se tice aerodroma u DC-yu. Cinilo se da sluzbenik nezna sta radi dok je cepao kovertu iz ambasade i prozevao se ali ipak. Za socijalni broj sam predao sutradan (bio je cetvrtak) u Rockvillu i na iznenadjenje u ponedelljak mi je stigao na adresu sa datumom od tog dana kada sam i predao. Cuo sam da to ume da se oduzi ali kod mene nije bio taj slucaj. Zelenu kartu sam pokusavao vise puta da proverim ali mi je stalno izlazilo da je nepostojeci alien number pa sam odustao. Brat mi je inace rekao da tako izlazi kada je slucaj vec resen. Tacno posle mesec dana i zelena karta je stigla na kucnu adresu.
Ja sam nasao posao gde mi je neophodna vozacka dozvola ali da bih vozio sluzbeni auto moram da imam US dozvolu. U Merilendu (gde sam smesten kod brata) za to su potrebna dva statementa jedan sam dobio od banke posle 20-tak dana po otvaranju racuna drugi od mobilnog operatera koji je jedini prihvatio da mi napravi ugovor samo sa vizom u pasosu. U pitanju je T-mobile.
Polaganje za auto takodje zahteva da ste odslusali 3 sata predavanja o tome kako droga i alkohol uticu na vozace i to sam platio 50 USD. posle toga ocni pregled slikanje teoriski test. To se zavrsava za oko 3 sata. Trenutno mi je ostalo jos da prakticno prikazem da znam da vozim a to se zakazuje online i za par dana bi trebalo da sam zavrsio sve od papira koje moze dobiti imigrant.
Inace vec sam na poslu na treningu i cim dobijem vozacku startujem ozbiljno. Ja nisam imao problem ni dilemu gde cu traziti za posao posto mi je brat menadzer u firmi gde cu ja biti "zadnja rupa na sviralu" ali svi koji su ovde pricaju da tako treba. Nemojte ocekivati med i mleko barem prve dve godine (opet tako kazu).
Sustinski se zivot i ljudi se razlikuju a i slika je bitno drugacija kad dolazite turisticki i ovako kad pokusavate da zapocnete novi zivot.
Reply With Quote