View Single Post
Staro 20.04.2017, 16:40
nikolaknezevic nikolaknezevic je offline
Član

Datum prijave: 17.05.2016
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku nikolaknezevic
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MDM Prikaz poruke
Hvala nikolaknezevic,

Znaci moguce je kupiti kola bez SSN i bez vozacke?
Kako si zavrsio osiguranje za kola bez vozacke dozvole? Vidim na netu da je vrlo tesko ili te ubace u posebnu grupu i razrezu visoko osiguranje!?
Da, u potpunosti. Ja sam kupio bez ikakvih problema. Sto se registracije tice, mozes registrovati sa nasom vozackom. Bitno je da imas pre toga osiguranje. Njega sredjujes jednim telefonskim razgovorom u kojem im posaljes VIN number. Onda ti daju ponudu (quote) koja je obicno visoka ali tako je kada nemas jos state issued licence i bar 6 meseci voznje sa njom. Sa origuranjem, tilteom (papirom u kojem pise da si kupio kola) ides da registrujes kola u DMV. Njima je potreban title, VIN number i policy. Nakon 10 dana dobijas title kuci (dokaz da si vlasnik kola) a istog dana kada si otisao u DMV dobijas tablice. Dobro razmisli sta kupujes jer veca kubikaza i skuplja kola traze i skuplje osiguranje. Ja ti savetujem Toyotu Camry, Hondu Accord ili Acuru TSX. Premije nisu velike za ta kola a odlicno se odrzavaju i veoma su kvalitetna...

Drugi korak je da se saceka da dobijes SSN (mada mislim da mozes i bez njega) polozis vozacki ispit (written test) i to je to sto se tice voznje (U NY npr.). Ja sam u Nevadi pa pored written testa kojeg sam polozio jos cekam na skills test koji je zakazan tek za 3 Maj a dotle vozim sa mojom dozvolom.

Kada sve to dobijes. Registraciju i polisu uvek drzis u kolima a vozacku nosis uvek sa sobom jer ti je to istovremeno i ID.
2.10.2016 Medical exams.
5.12.2106 Interview (Visas approved) -
8.12.2016 Passports ready.
Reply With Quote