Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bor
Dobar dan, hvala vam na brzom odgovoru, puno ste mi pomogli. Mozete li mi odgovoriti ako je moguce na jos nekoliko pitanja. Probao sam pronaci odgovore ali bez uspjeha. 1. Nakon sto je odobrena viza i mi udjemo u US, da li je obezbijedjena bilo kakva pomoc od strane vlasti u US recimo? Supruga, dvoje djece i cemo se seliti zajedno pa me zanima kako funkcionise sve u vezi zdravstevnog osiguranja, skole, smjestaja pa i samoga posla tamo itd.
2. Da li mi mozemo da izaberemo gdje cemo uci i odsjesti u US?
3. Eventualno jos neka korisna (Iako je svaka informacija vise nego korisna) informacija ili savjet bi pomogla u svakom slucaju.
Hvala jos jednom. Sto se tice moga broja, pogledacu veceras kada dodjem kuci s posla pa cu vam ga javiti ali mislim da su zadnje cetiri cifre nesto 89xx.
|
Bicu kratak jer nemam previse vremena.
Nazalost nista vise od vize neces dobiti od USA kao pomoc. Sam moras naci avionske karte, odrediti grad gde ces, naci stan, opremiti ga, kola, izvaditi SSN...
Od trenutka viziranja pasosa sve ostaje na tebi.
Ako zatreba neka savetodavna pomoc stojim ti (vam) na raspologanju, jer upravo prolazim kroz prvi mesec u USA ne racunajuci WT program iz 2008 god.

04.05.2016. - Popunjen DS-260
21.11.2016. - Zakazan intervju za 17.01.2017.
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight