Citat:
Prvobitno poslao korisnik GodFather
Čestitke svim dobitnicima DV2017, naročito onima koji su već pozelenili i puno sreće onima koji čekaju intervju da i oni pozelene! :==D
Ja se nadam da cu i ja tako dogodine!  Pošto je rano za otvaranje teme intervjua za DV2018, pa da ovdje upitam nešto što ne mogu nigdje naći. Kad sam se 2015. prijavljivala za DV2017, negdje sam pročitala da za dobivanje vize, između ostalog treba dokazati da će se imigrant moći uzdržavati kad se useli u USA, a sad kad sam izvučena za DV2018, to više nigdje ne mogu naći ni na službenim stranicama, a ni ovdje na forumu ni na drugim temama a ni među iskustvima ljudi sa intervjua. Bila sam uvjerena da je na intervju potrebno donijeti neki dokaz kao izvod sa banke o stanju na računu (makar ne znam koliko bi to stanje na računu trebalo biti) ili nekakvu garanciju nekretninom ili sl. Je li to zaista tako? Mislim da imam toliko novaca da se izdržavam u Americi gdje je sve pet put skuplje, onda bi ovdje bila bogatas i ne bih se ni trebala seliti u Ameriku!  Ako bi mi netko tko zna mogao odgovoriti? Hvala!
|
Sad našla neku stariju temu od 2009. do 2014. o Affidavit of Support (pored one u Makedoniji gdje izgleda da je obrazac I-134 obavezan) gdje su neki pisali da su nosili AOS sa sobom na intervju, neki da su nosili pozivna ili garantna pisma nekih prijatelja iz Amerike, pa da su sami nudili te dokumente konzulima na intervjuu, i neki konzuli ih uzeli u obzir kad vec nude te dokumente, a neki im vratili i nisu ih ni htjeli uzeti u pregled, a svima su odobrene vize! Kako je tema dosta stara, bilo bi lijepo ako bi netko od vas koji ste nedavno bili na intervjuima mogao reći iskustva o tome. Da li ste nosili bankovne izvode ili I-134 obrazac sa sobom ili pozivno/garantno pismo prijatelja/rodbine sa sobom na intervju i da li su vas konzuli o tome išta pitali?