Zdravo svima,
Hocu da vam napisem kako je meni bilo na intervjuu i kako sam lako mogao da se okliznem, ali srecom nisam!

Prvo sto je mogao da mi bude problem jesto sto sam se ja dvoumio dal' da prevedem i diplomu srednje skole s obzirom da imam zavrsen fakultet, pa sam isao logokom da se srednja skola samim tim podrazumeva. Zlu ne trebalo, preveo sam i diplomu srednje skole i ispostavilo se da im je samo ona bitna, fakultetsku diplomu su mi vratili.
Drugi dokument koji mi nije dao da spavam nekoliko noci pre intervjua bila je potvrda iz policije stara 6 meseci i 20 dana. Priznajem, propust je bio u mojoj organizaciji sto nisam izvadio novu potvrdu po dobijanju druge koverte. Medjutim na intervjuu niko nije pomenuo taj datum, izgleda da njima to i nije bitno.
Inace celokupan razgovor je trajao 7 minuta (5 sa nasim likom i 2 sa konzulom, btw fini neki ljudi). Nas lik mi je samo uzeo dokumenta i ja sam ga pitao da li moze da promeni adresu na koju ce mi stci GC i SSN, sto je on i uradio. E sad, ja sam u formularu naveo da imam sestru od tetke na Floridii da planiram da kod nje budem kad dodjem, izgleda da mi je to bio najjaci adut, posto me je konzul pitala da li cu ostati kod nje na sta sam ja potvrdno odgovori i posle toga mi je rekla da podigne desnu ruku i da se zakunem da je sve sto sam rekao, uradio i napisao istina. I to je bio ceo moj razgovor, sutradan sam dobio vizu.
Znaci nisu mi trazili nikakve potvrde iz banke, nisu me pitali sta tamo planiram da radim... ma nista, skoro da sam bio razocaran!
Pozdravljam vas sve