Znaci ovako, suma sumarum:
Pametnije je ipak prijaviti i prihode iz Srbije, koji su ostvareni od datuma pocetka statusa Permanent Resident-a,(tj. prvog ulaska u Ameriku, ne pre tog datuma), jer su ionako toliko mali za Americke standarde, da nece traziti povracaj novca, tj. nista ne kosta...
Ali ako nekad uzmu da izkontrolisu-provere prilive za tu godinu, mogu pronaci neprijavljen dohodak iz npr. Srbije i tu se moze imati problema... ali ako se prijavi, to me nista ne kosta, a nema mogucnosti da se ima problem po tom pitanju nekad u buducnosti...
Znaci ne traze papirne dokaze-platne listice, nego unesu podatke na moju rec... kako sam shvatio, prijavljujem bruto plate (znaci ono sto mi je leglo na ruke-neto, plus ono sto je islo za doprinose, penziono itd... tj. sto mi nije leglo na ruke plus cena mesecne markice za javni prevoz npr. koja mi je uplacivana od firme u kojoj radim..)
Pretpostavljam da ako na nekom racunu (racunima) na kojima imam neki novac koji je tu stajao pre datuma mog prvog ulaska u US, tj. pre pocetka mog statusa nosioca zelene karte, taj novac ne prijavljujem, nije legao na moj racun za vreme mog statusa permanent residenta, vec datira od pre tog datuma, ali stoji na tom racunu i ja ga nisam dirao niti sa njim radio nista... znaci to ne prijavljujem iako je na racunu...
|