View Single Post
Staro 03.07.2017, 00:50
beba.kg beba.kg je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2014
US lokacija: Morristown, New Jersey
YU lokacija: Kragujevac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tomas121974 Prikaz poruke
Zdravo beba.kg, hvala,
Kako stoje stvari za iznajmljivanjem 1br stanova u NJ, neki bolji kraj (poljski, italijanski i sl.), culi smo da je cena oko 1100 / 1200 u proseku. Takodje smo culi da se ugovor potpisuje na duzi period (godinu dana), da se placa mesecno (mesec za mesecom) uz placanje depozita na pocetku. Culi smo i da na ugovoru o zakupu mora da garantuje neko trece lice sa kreditnom istorijom u USA. Da li je sve to tako? Posebno nas zanima taj obavezni garant sa kreditnom istorijom - jel znate nesto o tome? Ispada da covek ne moze da dodje sa novcem u ruci, da izbroji koliko treba i potpise ugovor??
E ovako, ja cu ti pisati o nasem iskustvu, sto ne mora da znaci da ce kod vas biti isto. Mi nismo nikoga imali ovde, pa smo preko airbnba iznajmili smestaj u West Orangu na 2 nedelje. Imali smo srece da za taj period i pronadjemo stan. Izabrali smo Morristown, jer nam je lokacija odgovarala, moj muz radi blizu. Morristown je jako skup, pogotovo u poslednjem nekom periodu rente samo idu gore. Ovde za taj novac ne mozes da iznajmis 1bd. Sigurna sam da se mogu pronaci neka mesta gde mozete proci jeftinije nego mi, a da ste opet povezani sa Njujorkom.
Moj muz je pronasao posao iz Srbije, pa smo uspeli da iznajmimo stan zahvaljujuci tome sto je on imao offer letter. To je njima predstavljalo neku vrstu dokaza da cemo moci da placamo stan, inace svi proveravaju kreditnu istoriju. Sto se tice garanta, stvarno nemam informacije o tome. Deposit je uglavnom u iznosu od 1 ili 1,5 mesecne rente. Ukoliko trazite stan preko real estate agenta onda ce vam on naplatiti fee uglavnom u iznosu jedne mesecne rente. Da, ugovor se potpisuje na godinu dana, a placas rentu mesecno.

Verovatno znas ali ukoliko ne znas, sajtovi na kojima mozes pogledati stanove, da bi imao vise informacija oko rente su zillow, trulia,padmapper.

I jos jedna korisna informacija, u dzerziju ce vam najverovatnije trebati makar jedan auto, jer je tesko organizovati se za bilo sta bez auta.
Reply With Quote