View Single Post
Staro 27.09.2017, 22:34
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
Neko naše iskustvo, nakon jako puno selidbi i putovanja, je da ponesete sve što možete.

Mi putujemo Turkish-om, a i oni, kao većina aviokompanija, dozvoljavaju 2x23kg u kargo, + 1x8 kg check-in prtljag.

U svakom slučaju će vam trebati vaga, a gledajte i da vam same torbe ne budu preteške.

1. Odredite šta će ići u ručni prtljag. Ovo bi obično bili svi dokumenti, i elektronika (ulazni dokuenti, pasoši, laptop, PS4, diplome, vakcine, itd...u našem slučaju). Višak kilograma ispunite skupljim stvarima, npr. naočalama, čizmama, kožnom jaknom i sl. Tekućine do 100ml stavite u vrećice, a pazite da nemate neke makaze ili čakiju, jer će vam je uzeti.

2. Sve stvari koje planirate nositi podijelite na prioritete: 1, 2 i 3. Naravno, 1. prioritet obavezno nosite, a ovaj treći, teko ako ostane mjesta. Moje pravilo je da se rukovodim cijenom po kg težine. Npr. cipele ne zauzimaju puno prostora, a skuplje su od jakne koja zauzima puno više prostora. Opet, stvari za koje ste emotivno vezani će biti izuzetak.

Imate pravo na 1L alkohola po osobi, a za hranu provjerite, da vam je ne bi oduzimali. Sirevi su OK (osim 'tečnih', kao npr. bosanski mladi sir), dok sa suhim mesom svih vrsta treba biti oprezan. I sušeno voće je generalno OK.

Ako nosite neke elektronske uređaje, provjerite voltažu (USA 110V, naša regija je 220-240V), ali dosta novijih uređaja (npr, trimeri, depilatori, itd) rade na obije.

Stoji da nr odjeća ili posuđe nije pretjerano skupo ni u USA, ali svaki dolar je bitan, i ako imate očuvanu stvar, nema razloga da bespotrebno kupujete novu.

Pozdrav i Hvala na Informacijama Nadam se da cemo i mi kad prodjemo Ambasadu i Konacno dobijemo vize putovati Turkishom,ako se nesto u medjuvremenu ne promeni Znaci,dozvoljen je Lap top u rucnom prtljagu? To me je najvise zanimalo,ostalo bi popakovali nekako Cula sam da je jako povoljan posto dozvoljavaju 2x23kg po koferu pa nam je odlicna solucija Hvala vam jos jednom na odgovoru
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote