Vakcine za sizonski grip i tetanus sam dobio u svojoj ambulanti, u razmaku od po 7 dana.
Pošto sam ranije u sekciji lekarski pregledi često puta pročitao reč 'karton' za vakcine doktorici sam rekao da treba nekakav karton, pa su mi dali mali kartonić dimenzija 7 x 9.3 cm, na prvoj strani je odštampano 'Lični karton o izvršenim imunizacijama', od popunjenih podataka: prezime, ime, datum rođenja, br. vakcionalnog kartona i na kraju jmbg broj. Na toj prvoj strani je pečat koji je ostavio loš otisak i nema potpisa, a sa druge strane je tabela sa primljenim vakcinama takođe ručno popunjena sa nazivima primljenih vakcina i bez pečata.
Sada sam u dilemi da li će uopšte ovaj kartonić da mi uvaže u Smiljanićevoj, a ne znam kome da se obratim da mi izda tu potvrdu o kojoj pišu članovi foruma i koja je možda validnija.
MMR ću da primim u Zavodu za javno zdravlje jer je tamo jeftinija, u Institut za javno zdravlje Batut sama MMR vakcina košta 2730 dinara.
Članovi koji misle da treba platiti punu cenu u ambulantama koje vrše pregled za imigraciju jer su dobitnici izvukli premiju pa treba da plate koliko god da košta neka mi ne odgovaraju na poruku!
Treba preživeti do odlaska ovde u srbiji gde se crvena teško zaradi a za čas potroši, moraću da pozajmim novac za intervju a i da mi se nađe za početak u USA