Pozdrav svim forumasima nov sam na forumu,pratim vas vec neko vreme tj duze vreme bolje reci
Imam jedno pitanje sto se tice vise/green kard ili sta vec treba
ZAvrsio sam srednju medicinsku skolu imam 23 jos malo 24god. i hteo bih da odem za US,konkretnije NY(imam rodbinu tamo,prvo kolena da budem tacniji) mada moze i neki drugi grad za pocetak.Radio sam sta sam stigao ali ne u struci vec u Nemackoj imam pasos EU.Jednostavno mi je preko glave ova fizikalija za male pare :/
Sta bi mi vi preporucili iz vaseg iskustva a i vezano za sadasnja zbivanja oko imigracije kako da odem tamo tj da dobijem iseljenicku vizu na ''najlaksi'' nacin da tako kazem?
Da li vredi upisati u beogradu visku medicinsku skolu pa nakon toga zatraziti vizu ili kako vec tj da li onda mogu da dobijem vizu?
Citao sam da H1B vizu tesko mogu da dobijem bar sa visom skolom msm tako pise na pocetku ove teme,posto ne ispunjavamo uslov za RN BSN,vec kad zavrsimo visu mi smo ekvivalent americkoj RN ADN.
Da li upisati onda visu medicinsku, zavrsiti je pa nakon toga odraditi 4stepen kao usavrsavanje(licno mi se svidja anesteticar) pa zatraziti visu ili nesto drugo,ne mogu vise biti pametan?
Stvarno imam motivacije i zelje za ucenjem znaci to mi nije problem,sta treba oko ucenje a i ukoliko treba neka finansijska pomoc od mojih iz NY mogu da ocekujem jer me oni i dosada sponzorisu.
Znam da proces i odlaska tamo i nostrifikacije diplome nije ni lak,jeftin a ni kratak ali kao sto sam vec rekao imam i motivacije i zelje da istrajem u svemu tome do kraja.
Jos jedno pitanje
Da li imate neka iskustva sa agencijom ''O'Grady Peyton - International Nurse Recruitment'',da li vredi pokusati nesto preko njih da se odradi?
Srdacan pozdrav svim kolegama i koleginicama