Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik
Sve sto znam na oba poslednja pitanja pise ovde: https://www.uscis.gov/green-card/aft...nent-residence. Jos bih samo dodao da su mi suprugu jednom prilikom dodatno proveravali pri ulasku, jer je ulazila sama, mesec dana posle mene. Ta provera uopste nije trajala dugo, jer nije ni imala sta da skriva. Imala je logicne i tacne odgovore na pitanja gde i zasto ide, zasto posle mene ulazi, pa je sve trajalo minut. Kao sto vidis na ovom linku, ako imas valjane i uverljive razloge zbog kojih si bio privremeno odsutan, ne bi trebalo da bude preteranih problema. Na forumu sam negde procitao da tek posle par takvih predugih ostajanja znaju da oduzmu vizu. Prilicno sve zavisi i od samog sluzbenika. Sto se tice ne prijavljivanja tax return-a, ukoliko ga niste podneli, trebalo bi da proverite da li je mozda postojao razlog da ga i ne podnosite (premali prihodi u prethodnoj godini i sl.).
|
Imao sam premale prihode, istina, ispod minimuma koji mora da se prijavi... pitao sam to onu firmu iz Novog Sada, oni su mi potvrdili
Znaci prvo odsustvo 10 meseci, pa dva meseca prisustvo, zatim odsustvo oko 5 meseci ne bi trebalo da bude problem, ako navedem neke raszloge tog odsustva.
Procitao sam da ispod 6 meseci ne bi trebalo da bude problem, ali se pitam, da li bi oni uzimali u obzir i prethodno odsustvo, koje je trajalo 10 meseci...
I da li bi ulazak na skroz drugom kraju US u Las Vegasu (od onog gde se vodim da stanujem, tj. imam ID) njima bio sumljicav?
Ima li mesta gde su vece ili manje kontrole na ulasku sa GC u US?