Tema: Ulazak u SAD
View Single Post
Staro 13.01.2018, 12:18
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Četvrti ulazak i boravak se završio pre neki dan. Vratio sam se u Beograd.

Samo sam prve godine kada sam proveo 8 meseci radio. Ovo ostalo je bilo turistički i istraživački.

Što se tiče planiranih izgovora, imam samo jedan - obučavam se za profesiju koju ću verovatno obavljati, tj. raditi u Americi.

Ostali izgovori su pominjani na drugim temama ovde na forumu, i ljudi su uglavnom pominjali porodične probleme, administrativne stvari i sl.

Porez sam prijavio samo prve godine, i to sam radio povrat jer su mi primanja bila minimalna. Naredne dve godine nisam prijavljivao ništa i to moram i trebam da se konsultujem sa prijateljem u Novom Sadu, a koji mi je i radio povrat 2015.

Što se tiče "X"-a, ne bih umeo bolje da objasnim od onoga što piše na zvaničnom sajtu Kontrole Granica SAD-a:
https://help.cbp.gov/app/answers/det...t-with-x-on-it

Kako sam i naveo gore, nakon dobijene zelene karte i izlaska iz zemlje, svaki naredni ulazak počev od septembra 2016. godine, bio je praćen prolaskom kroz proceduru na takozvanim kioscima, odnosno kompjuterskim stanicama u kojima se skreniraju pasoši/zelene karte i unose podaci vezani za carinu, pre finalnog razgovora sa službenikom koji vam pregleda dokumenta i odlučuje o dužini boravka (ako je neko na turističkoj).

Ulazak u zemlju 2016. i u martu 2017. - nisam mogao da skeniram Zelenu kartu jer je prijavljivao grešku, pa sam skenirao pasoš.

Ulazak u zemlju dec. 2017. - uz pomoć službenika sam uspeo da skeniram Zelenu kartu i napomenuo mi je da uputstvo na "kiosku" nije urađeno kako treba i da zelenu kartu treba skenirati suprotno od onoga kako je objašnjeno u uputstvu. Ovoga puta nisam dobio X na potvrdi koja je izašla iz Kioska.

Inače, evo kako taj X izgleda, i ko može da otvori članak, nije loše za pročitati:
https://www.google.rs/search?q=i+got...FRXIGmGpCGj0M:

Last edited by SEEUSAIC; 14.01.2018 at 03:57. Razlog: Uklonjeno reklamiranje firme koja siri dezinformacije. Sup.Mod.
Reply With Quote